Het bewuste beeld van koningin Elizabeth met haar (achter)kleinkinderen.© Kensington Royal

Ook beeld van koningin Elizabeth met (achter)kleinkinderen werd digitaal bewerkt

Ook een foto van de Britse koningin Elizabeth II met haar (achter)kleinkinderen werd bewerkt met Photoshop. Dat bevestigt het fotoagentschap Getty. Het beeld werd genomen door prinses Kate, die onlangs in opspraak kwam omdat ze een familiekiekje had bewerkt.

jvh
Bron: Daily Telegraph

Prinses Kate kwam onlangs in opspraak, omdat ze een foto van zichzelf en haar kinderen – naar eigen zeggen genomen door kroonprins William – digitaal bewerkt zou hebben. De prinses excuseerde zich, en meerdere grote nieuwsagentschappen trokken het beeld in met de vraag aan media om de foto niet meer te gebruiken.

LEES OOK. De familiefoto van Kate en haar kinderen moest de gemoederen bedaren, maar bereikte het tegendeel

Het toonaangevende fotoagentschap Getty ging verder, en onderwierp alle foto’s van Kensington Palace – lees: William en Kate – dan ook met terugwerkende kracht aan een onderzoek. Daaruit blijkt dat ook een foto die Kate in augustus 2022 nam van de Queen en haar (achter)kleinkinderen, bewerkt werd. “Getty Images heeft het beeld in kwestie onderzocht, en nu een waarschuwing toegevoegd dat het digitaal bewerkt werd door de bron”, aldus een woordvoerder.

LEES OOK. Britten krijgen niet genoeg van Photoshop-saga: “Deze oude foto van prinses Kate hebben ze gebruikt”

Nadere inspectie van het beeld toont inderdaad verschillende schoonheidsfoutjes aan, zoals een verticale lijn in de rok van de koningin, een donkere schaduw achter het oor van prins Louis, een zwarte vlek aan de hemdskraag van prins George, en kopieerwerk in het haar van Mia Tindall.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER