Alexander Canetta (links) uit Sint-Niklaas en Wout Serras uit Lokeren maakten deel uit van het winnende Belgische team.© if

Wase studenten kronen zich mee tot wereldkampioen diplomatie: “Breder kijken dan je eigen vakgebied”

Lokeren/Sint-Niklaas -

Alexander Canetta (21) uit Sint-Niklaas en Wout Serras (21) uit Lokeren wonnen samen met 21 andere leden van hun team voor het vierde jaar op rij het wereldkampioenschap voor diplomatie, georganiseerd door Harvard University. De wedstrijd vond plaats in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

Ivan Elegeert

Het team van Model United Nations Society Belgium (MSB) haalde voor het vierde jaar op rij de wereldtitel. De Belgische delegatie bestond uit studenten van universiteiten van over het hele land. De Belgen haalden het van studenten van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, waaronder Princeton in de Verenigde Staten en Oxford University in het Verenigd Koninkrijk.

“Je leert tijdens zo’n intensieve week niet alleen debatteren over de actueelste thema’s, het is ook een uitstekend moment om nieuwe internationale contacten te leggen en culturen te ontdekken. Ook als student burgerlijk ingenieur is het belangrijk om breder te kijken dan enkel je eigen vakgebied”, aldus Serras, die aan de UGent studeert. Zijn streekgenoot Alexander Canetta zit er in zijn tweede masterjaar rechten. (Lees verder onder de foto)

Het Belgische team bestond uit studenten uit zowat alle Belgische universiteiten.© if

“MSB is een gevarieerde mix van gemotiveerde en ambitieuze studenten uit verschillende studierichtingen en alle delen van het land. Daarbij heeft MSB verschillende partners zoals McKinsey & Company, Allen & Overy, DEME en Alcotra SA die het mogelijk maken voor alle excellente studenten om deel te nemen aan deze internationale wedstrijd, ongeacht hun achtergrond. Ook dat opent deuren voor de toekomst”, aldus beide Wase studenten.

Meer info over MUN Society Belgium kan je terugvinden op https://munsocietybelgium.org.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER