Nicole Van Praet (links) en Stefan De Maeyer (rechts) komen in juni op voor de federale en Vlaamse lijst van Groen.© Groen, Maarten De Bouw

Nicole Van Praet en Stefan De Maeyer van Groen Bornem vertegenwoordigen Klein-Brabant op federale en Vlaamse kieslijsten

Bornem -

De Bornemse politici Nicole Van Praet en Stefan De Maeyer (Groen Bornem) laten hun plannen weten voor juni. Van Praet staat voor Groen op de 19de plaats van de federale lijst en Stefan De Maeyer op de 18de plaats van de Vlaamse lijst.

Wout Van Den Eede

“In aanloop naar de verkiezingen zijn Nicole Van Praet en Stefan De Maeyer vastbesloten om hun visie en toewijding – die ze nu al aan Bornem besteden – verder uit te dragen”, laat Groen Bornem weten. “Met trots kondigen wij hun plaatsen aan op de verkiezingslijsten, waar zij onze Klein-Brabantse regio zullen vertegenwoordigen.”

Nicole Van Praet is onafhankelijk raadslid voor Bornem, waar ze vroeger als schepen van Milieu en Buurten actief was binnen de (intussen ontbonden) IedereenBornem-coalitie. “Ik ben ooit in 2000 begonnen als gemeenteraadslid voor Groen in Niel”, geeft Van Praet wat achtergrond mee. “Maar ik ben van Klein-Brabant en mijn hart ligt in Klein-Brabant dus keerde ik terug naar Bornem. Als schepen van Milieu heb ik altijd gestreden voor een huwelijk tussen klimaat en landbouw. Omgaan met water speelt een belangrijke rol in dat verhaal.”

Van Praet blijft ook lokaal actief en komt met Groen Bornem op voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. “Je kan enkel de vinger aan de pols houden door in contact te blijven met de buurten, straten en wijken in je gemeenten.”

Klein-Brabant

Stefan De Maeyer is voorzitter van de Bornemse Groen-afdeling en was ooit nog raadslid in Bornem. “Nicole en ik zijn vereerd om Groen en Klein-Brabant te vertegenwoordigen op nationaal niveau”, zegt hij. “Aangezien er zicht uit Puurs-Sint-Amands geen Groen-lid heeft aangeboden.”

“Ook op lokaal niveau blijven we actief. We zullen naar aanloop van de verkiezingen in oktober nog meer inzetten op thema’s als mobiliteit, klimaat en zorg.”

Gemeenteraadsverkiezingen

Voor wat de gemeenteraadsverkiezingen betreft, plant Groen Bornem zich aan de Bornemnaar te presenteren met een ‘Open Groene lijst’. “Wij zij ervan overtuigd dat we met een open lijst voor méér ecologisten en solidair-sociaal-voelende Bornemnaars het verschil kunnen maken in dit steeds méér polariserend politieke landschap”, klinkt het.

(wtve)

Vlnr. Nicole Van Praet, Stefan De Maeyer en Muriel Van den Abbeele stellen hun open, Groene kieslijst samen voor de gemeenteraadsverkiezingen van Bornem.© Guy Delforge

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners