Het pand in de Vrijhandelstraat dat tijdelijk door Merksemse moslims wordt gebruikt als gebedsruimte.© Google Maps

Stad controleert islamitische gebedsruimte na klachten van overlast

Merksem -

De stad Antwerpen gaat controleren of de voorschriften rond onder meer brandveiligheid in orde zijn in een gebouw in de Vrijhandelstraat in Merksem. De ruimte wordt tijdelijk gebruikt voor islamitische plechtigheden tijdens de vastenmaand ramadan.

LEES OOK. Essalam-moskee zamelt geld in om nieuw pand te kopen

Volgens Vlaams Belang-gemeenteraadslid Filip Dewinter komen veel mensen in het gebouw samen voor het avondgebed tijdens de vastenmaand ramadan. Dit leidt tot geluidsoverlast en parkeerproblemen. Het gebouw wordt gehuurd door de moskee Essalam in de Borrewaterstraat.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is op de hoogte van de problemen. Het gebouw heeft twee toegangen, in de Vrijhandelstraat en in de Eugeen Meeusstraat. “Het is vooral in de Eugeen Meeusstraat dat er problemen zijn met foutparkeerders”, zegt De Wever. “Er is daar ondertussen ook een camera geplaatst. 25 bestuurders kregen al een GAS-boete voor foutparkeren. Omdat het gebouw wordt gebruikt als moskee, is de opdracht gegeven aan de diensten om te controleren of de bouw- en brandveiligheidsvoorschriften in regel zijn. Hierover kan ik nog geen uitspraak doen tot de controles hebben plaatsgevonden.”

De gelovigen van de moskee Essalam verzamelen 1,3 miljoen euro om het gebouw in de Vrijhandelstraat te kopen. (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart De Wever Antwerpen