Is de opvolger van Daniel Craig bekend? Britse media melden keuze voor nieuwe James Bond-acteur

© EPA-EFE

Aaron Taylor-Johnson wordt de volgende acteur die gestalte mag geven aan James Bond. Dat melden verschillende Britse media. De 33-jarige zou de zevende acteur zijn die de iconische Britse spion mag spelen.

jvh, pom
Bron: The Sun, Sky News

“Aaron mag Bond spelen, de keuze is aan hem”, zegt een bron in The Sun. “Het aanbod ligt op tafel, Eon Productions (het bedrijf achter de franchise, red.) wacht alleen nog op zijn handtekening. Naar verwachting zal Aaron dat contract in de komende dagen tekenen, en kunnen ze beginnen aan de voorbereidingen voor een grootschalige officiële aankondiging.” Eon Productions zou momenteel werken aan een script voor een nieuwe Bond-film.

LEES OOK. Hij liep al in de kijker met rol als John Lennon én met ‘schandaalhuwelijk’: deze acteur wordt getipt als nieuwe James Bond

Taylor-Johnson werd in het verleden al gevraagd naar de roddels dat hij Bond zou spelen. “Ik vind het charmant en leuk dat mensen me in die rol zien”, klonk het destijds. “Ik beschouw het als een groot compliment.”

Daniel Craig vertolkte het hoofdpersonage in de laatste vijf Bondfilms. Eerder mochten ook Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, en Pierce Brosnan de smoking van het iconische personage aantrekken.

Beroemd

Taylor-Johnson werd beroemd door zijn rollen in de films Kick-ass en Avengers: age of ultron, maar acteert al van jongs af aan: hij was amper zes toen hij in Londen op het podium stond van een Macbeth-productie. Op zijn dertiende speelde hij zijn eerste filmrol: de jonge Charlie Chaplin in Shanghai knights, naast Jackie Chan.

Op zijn achttiende volgde de grote doorbraak, toen hij werd gecast voor de rol van John Lennon in de biopic Nowhere boy. Hij ontgoochelde niet. “Verrassend goede acteur”’, schreef The Guardian. “Subtiel gespeeld”, stelde Rolling Stone.

Ook de Britse tabloids schreven uitvoerig over Taylor-Johnson, al ging de aandacht vooral naar zijn relatie met Sam Taylor-Wood, de 23 jaar oudere regisseuse van Nowhere boy. “Liefde is blind”, klonk het schouderophalend bij het koppel. Het koppel kreeg ondertussen twee dochters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen