Openbaar ministerie kwalificeert overlijden van zes carnavalisten in Strépy als doodslag

Archiefbeeld© EPA-EFE

Het openbaar ministerie is van mening dat de man die op 20 maart 2022 met zijn wagen inreed op een carnavalsgroep in Strépy-Bracquegnies schuldig is aan doodslag. Bij het incident kwamen zes mensen om het leven. Voor de 39 gewonden vraagt het parket dat de man veroordeeld wordt voor poging tot doodslag.

jvh
Bron: BELGA

“Er werd ook een aanklacht wegens het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar ingediend tegen de passagier in het voertuig”, verklaart het openbaar ministerie.

Het openbaar ministerie zal die keuze toelichten tijdens de zitting van de raadkamer. “Als de raadkamer de aanbeveling van het openbaar ministerie volgt, zal ze de documenten doorsturen naar het parket van Bergen. De kamer van inbeschuldigingstelling zal vervolgens beslissen of de zaak moet worden doorverwezen naar het hof van assisen of naar een ander rechtsgebied”, legt het parket uit.

Op 20 maart 2022 kwamen zes personen om het leven toen een autobestuurder ’s ochtends vroeg inreed op een groep carnavalisten. Een veertigtal anderen raakten gewond. De bestuurder, Paolo Falzone, werd eerst in verdenking gesteld voor onopzettelijke doodslag en onopzettelijke slagen en verwondingen bij een verkeersongeval. Maar op 22 augustus 2022 herkwalificeerde de raadkamer de feiten naar doodslag op een van de zes slachtoffers, carnavalist Frédéric d’Andrea.

Falzone werd meteen na het ongeval vastgezet, maar kwam in augustus 2023 vrij onder elektronisch toezicht, in afwachting van zijn proces. De rechter oordeelde dat zijn voorlopige hechtenis te lang duurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen