Een computerbeeld van hoe de site aan de Sportpleinstraat er in de toekomst mogelijk zal uitzien
Foto: Studiebureau Ars Horti

Aanleg sportsite in Wezembeek-Oppem loopt vertraging op door beroep buurtbewoners

In Wezembeek-Oppem loopt de aanleg van een nieuw sportcomplex vertraging op. Er zijn plannen voor een hockeyveld, een nieuwe kantine met kleedkamers en een parking. Dat brengt volgens de buurtbewoners te veel hinder met zich mee, en daarom hadden ze beroep aangetekend tegen de plannen.

In hun beroep tegen de plannen voor de toegangs- en andere wegen die bij het project horen, hebben de buurtbewoners gelijk gekregen van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). De gemeenteraad van Wezembeek-Oppem moet de plannen opnieuw bekijken.

"Achter de tuinen van de buurtbewoners zouden een toegangsweg en een kiss & ride-zone worden aangelegd", zegt Rudi Vandervorst van oppositiepartij WO Plus. "De overlast wordt zo wel erg groot. Vanuit de verhoogde kantine gaat er veel inkijk zijn in de woningen. Ook bij de veiligheid hebben we vragen want de brandweer kan er niet door."

We hopen dat het dossier tot na de verkiezingen geblokkeerd wordt en dan zien we wel weer

Rudi Vandervorst (WO Plus)

"We zijn blij dat de plannen nu terug naar de gemeenteraad gaan, ook al zal een hertekening van de plannen het project wellicht nog duurder maken. De verkiezingen komen er ook stilaan aan. We hopen dat het dossier tot na de verkiezingen geblokkeerd wordt en dan zien we wel weer", besluit Vandervorst.

Foto: Studiebureau Ars Horti

Schepen van Sport Jérôme Delcourt (LB-Union) bevestigt de beslissing van de minister en geeft toe dat het project hierdoor de nodige vertraging kan oplopen. Ook tegen de vergunningsaanvraag loopt nog een beroep bij de provincie. Een uitspraak daarover wordt in mei verwacht.

Meest gelezen