Er ligt een grasmat om te voorkomen dat mensen uitglijden
Foto: Speelgoedwinkel Stip

Bellenblazende olifant Ollie veroorzaakt discussie in Shopping 2 in Genk: "Bellen maken vloeren glad"

In Shopping 2 in Genk is commotie ontstaan rond een bellenblazende olifant van speelgoedwinkel Stip. De olifant zou voor een gladde vloer zorgen, waardoor mensen uitglijden. Het bestuur in het shoppingcenter vraagt om de olifant weg te doen, maar dat wil uitbaatster Inge Paesen niet. "De kinderen hebben heel veel pret met hem", vertelt ze.

Olifant Ollie is 3 jaar geleden in het shoppingcenter gekomen om de speelgoedwinkel in de verf te zetten door bellen te blazen. "De mensen lopen altijd in een rechte lijn van Shopping 1 naar Shopping 2 en mijn zaak ligt in een zijgang. Ik heb Ollie laten maken om mijn zaak te laten opvallen, zodat mensen ook naar de zijgangen komen", zegt Inge Paesen, uitbaatster van speelgoedwinkel Stip.

"Als kinderen Ollie zien, kunnen ze echt niet zomaar voorbijwandelen. Dus zij hebben pret en ondertussen kijken de ouders in mijn etalage. Dus het genereert verkoop."

Er is 1 probleem met de bellenblazer: hij maakt de vloeren glad. De raad van bestuur van het shoppingcenter wil daarom dat Ollie weggaat. "Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe beheerraad en sindsdien krijg ik er opmerkingen over. De plekken waar de belletjes neerkomen, worden glad en er zouden mensen uitglijden. Ik zou echt enorm treuren mocht de raad beslissen dat Ollie weg moet."

Antisliptegels

Paesen erkent dat er een probleem is met de bellen die gladheid veroorzaken. Maar ze wil er zelf een oplossing voor bedenken.

"Ik heb geprobeerd om het op te lossen door antisliptegels te leggen, maar als de kindjes daarop springen, gaan die scheef liggen en dat ziet er niet mooi uit. Maar daar heb ik sinds vandaag een oplossing voor gevonden. Ik heb namelijk een grasmat gekocht en ik hoop dat het probleem daardoor een beetje verholpen kan worden."

"Ik heb ook nog een voorstel gedaan om de bellenblazer enkel aan te zetten op woensdag en zaterdag. Dus ik hoop dat ze dat misschien goed vinden", laat ze nog weten.

Klanten reageren hoopvol

Het is nu afwachten wat de raad van bestuur zal beslissen over de bellenblazer. Op de facebookpagina van de speelgoedwinkel reageren de klanten alvast hoopvol. "Ik duim graag mee dat Ollie mag blijven! Snap niet dat zoiets leuk voor de kinderen weg moet", reageert iemand. "Ik wil ook dat Ollie blijft. Hij geeft een leuk sfeertje in die kille gangen", klinkt het bij iemand anders."

De raad van bestuur zelf wenst niet te reageren.

Meest gelezen