Hofakker sluit aan een kant aan op een fietsverbinding.© rr

Gemeente vormt Hofakker om in fietszone op vraag van buurtbewoners

Wuustwezel -

De gemeenteraad heeft beslist om de straat Hofakker in Wuustwezel om te vormen als fietszone. Dit gebeurt op vraag van de buurtbewoners. In die zone krijgen fietsers voorrang op het andere verkeer.

 “De maatregel moet de verkeersveiligheid en het comfort voor fietsers in de straat verbeteren”, meent schepen van Mobiliteit Kris van Looveren (CD&V). “Door de straat passeren namelijk heel wat scholieren naar verschillende scholen in de omgeving.”

“Hofakker ligt bovendien op een veelgebruikte fietsroute. Aan de ene kant sluit de straat aan op de fietsverbinding naar Achterbrug. In de andere richting leidt die via Ginhoven naar de Kloosterstraat of via de Bruidsweg en Lijkweg naar Braken en Loenhout“, weet de schepen.

“In de komende weken worden de nodige verkeersborden geplaatst. Zodra die er staan, is de maatregel officieel van kracht.”

Wat is een fietszone?

In een fietszone krijgen fietsers alle ruimte. Aangezien in Hofakker dubbelrichtingsverkeer geldt, mogen de fietsers volgens de wegcode de helft van de rijbaan gebruiken. In straten met enkelrichtingsverkeer is dat de hele wegbreedte.

In een fietszone zijn auto’s, motors en vrachtwagens te gast en mogen de fietsers niet inhalen. De maximumsnelheid bedraagt 30 km per uur. Dit geldt ook voor speedpedelecs. (ella)

Hofakker tussen Ginhoven en Akkerstraat wordt fietszone.© Lokaal Bestuur Wuustwezel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners