Hij zou de reis van hun leven maken met zijn echtgenote, tot die “extreme turbulentie”: Geoffrey (73) overleden aan boord van vliegtuig

De passagier die om het leven kwam door “extreme turbulentie” op een vlucht van Singapore Airlines van Londen naar Singapore, was een 73-jarige Britse directeur van een muziektheater. Dat melden Britse media. Wellicht overleed hij door een hartaanval.

gjs

Geoffrey Kitchen zat samen met zijn echtgenote Linda, met wie hij al sinds hun tienerjaren een koppel vormde, aan boord van het vliegtuig van Singapore Airlines, van Londen naar Singapore. Daar zouden ze beginnen aan een zes weken durende droomreis. “De reis van hun leven”, zo getuigen buren in The Times. Ze zouden onder meer het zuidoosten van Azië en Indonesië aandoen om vervolgens te eindigen in Australië.

Die droomreis viel in het water toen hun vliegtuig ruim 10 uur na het opstijgen in een gebied met “extreme turbulentie”, aldus Singapore Airlines, terechtkwam. De 73-jarige man, die zijn veiligheidsgordel niet droeg, werd volgens ooggetuigen hard tegen het plafond van het vliegtuig geslingerd. Volgens de hulpdiensten werd vermoedelijk een hartaanval hem fataal. Zijn vrouw werd na een noodlanding naar een ziekenhuis in Bangkok gebracht, het is nog niet duidelijk hoe met haar gaat.

Volgens Britse media was Kitchen afkomstig uit Thornbury, in de buurt van Bristol. Daar was hij na een carrière als verzekeringsagent directeur geworden van een lokale groep die aan muziektheater deed. Dat hij wellicht aan een hartaanval overleed, verrast volgens buren van het echtpaar niet: de voorbije jaren had hij al vaker problemen gekend met zijn hart. Nochtans was de zeventiger actief en fit, maar zijn hart was zijn zwakke plek. Nog volgens buren was hij een goede zanger en acteur, gebeten door theater, musical, folk en jazz. Een vader ook, van een zoon en een dochter, en een grootvader.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer