42 Antwerpse scholen krijgen Vlaamse subsidie

Van juni tot september dit jaar is er 50 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouw­projecten. In Antwerpen krijgen op die manier 42 scholen geld om hun school te vernieuwen.

evw

Het bedrag werd toegekend door AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, en verdeeld onder scholen in heel Vlaanderen en Brussel. De helft ervan gaat naar grote werken: ingrijpende verbouwingen of het plaatsen van een nieuwbouw. De overige 25 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken die nodig zijn om het bestaande patrimonium te moderniseren.

In de provincie Antwerpen kunnen zo 42 scholen hun school vernieuwen. In totaal goed voor iets meer dan 15 miljoen euro. Zo ontvangt stedelijke basisschool De Molen in Hoboken 2,2 miljoen euro voor de afbraak van het bestaande gebouw en de bouw van een nieuwe basisschool. Met het toekennen van deze subsidies wil minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) werk maken van de beloofde inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen en te moderniseren, aangepast aan de noden en uitdagingen van de 21ste eeuw. “Nog nooit werden zoveel nieuwe scholen gebouwd, grondig vernieuwd of uitgebreid als in deze legislatuur”, aldus de minister.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER