Het bezoekerscentrum blijft voorlopig gesloten, tot de geurhinder is geweken.
Foto: Ana del Castillo - creative.belgaimage.be

Bezoekerscentrum Het Steen in Antwerpen ontruimd: mensen onwel door indringende geur van werken

Het bezoekerscentrum van Het Steen in Antwerpen is ontruimd nadat enkele mensen onwel waren geworden van een indringende geur. Die bleek van werken te komen naast de deur, aan het Steenplein. Het bezoekerscentrum blijft voorlopig gesloten.

"Wij kregen iets over 12 uur vanmiddag een melding van mensen die onwel waren geworden van een indringende geur aan Het Steen", vertelt Ninke Neirynck van de Brandweer Zone Antwerpen. "Toen we ter plaatse gingen, merkten we dat de geur van nabijgelegen werken kwam. Er wordt een soort van deklaag aangebracht die een erg indringende geur heeft, die een beetje aan epoxy doet denken."

Er is een ziekenwagen ter plaatse gekomen voor de mensen die onwel waren geworden, maar dat was eerder preventief. "Iedereen was in orde. Er is niemand naar het ziekenhuis gebracht", bevestigt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Geen gevaar

"We hebben besloten om het bezoekerscentrum voorlopig gesloten te houden, en dat blijft zo zolang er geurhinder is", zegt Neirynck. We hebben gesproken met de werkmannen en er moet nu bekeken worden of ze met andere producten kunnen werken, maar dat kan niet zomaar geregeld worden op een feestdag. Ze blijven dus verderwerken vandaag. Er is geen gevaar voor de gezondheid, het is enkel een erg hinderlijke geur."

Meest gelezen