Aless De Bock© FV

Ronde van Vlaanderen voor juniores

Aless De Bock uit Hechtel draagt zege in Ronde van Vlaanderen op aan zieke oma: “Deze is voor haar”

Oudenaarde -

Na Jarno Widar een jaar geleden, heeft nu opnieuw een Limburger de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Dit keer was het de beurt aan Aless De Bock uit Hechtel, die na een demarrage op de Wolvenberg solo over de finish reed.

Freddy Vaes

Als 14de bolde Aless De Bock een week geleden tijdens het provinciaal kampioenschap in Jesseren over de meet. Hij had de beslissende ontsnapping gemist. Nadien kon hij zich losmaken uit het peloton en bleef hij in zijn eentje tussen de kopgroep en het peloton rijden. Dat hij goede benen had, toonde hij toen al.

Het bleek ook een schitterende training voor het grote werk dit seizoen, te beginnen met de Ronde Van Vlaanderen. Daar zat hij wel mee in de juiste vlucht, eentje van elf renners. Toen de achtervolgende groep naderde, schudde De Bock dan maar eens aan de boom. Enkel de Deen Carstensen en Van den Meerssche konden nog volgen, al moest die laatste iets verder afhaken.

“Ik merkte dat op het einde het beste eraf was bij de Deen”, aldus De Bock. “Daarom heb ik op de Wolvenberg een demarrage geplaatst en moest hij achterblijven.” De Hechtelaar kwam uiteindelijk solo over de meet, met twintig seconden voorsprong op Carstensen.

© Geert De Rycke

Twee op een rij

Zo wint voor het tweede jaar op rij een Limburger de Ronde van Vlaanderen bij junioren, want een jaar geleden perste Jarno Widar een gelijkaardig nummertje uit zijn kuiten. Later werd de Wellenaar toen ook nog Belgisch kampioen. Iets wat De Bock kan herhalen, op het BK zondag in Koksijde.

De Bock draagt deze mooie overwinning op aan zijn oma, bij wie hij twee jaar inwoonde. “Omdat ik studeer aan de sportschool in Gent en zij wat verderop in Zele woont”, legt hij uit. “Maar onlangs werd ze ziek, waardoor het voor haar lastig werd om voor me te zorgen. Daarom leef ik nu op internaat en trek ik in het weekend terug naar Hechtel. Deze overwinning is er dus eentje voor haar.”

Aangeboden door onze partners