© N-VA Brecht

Brechtse N-VA'er Kris Geysen opnieuw naar provincieraad

De verkiezingsuitslagen voor de provincie Antwerpen zijn nu volledig. N-VA behaalt er voor Brecht een groot overwicht met 40,1%. CD&V volgt met 18,8% en Vlaams Belang is de derde grootste partij met 18%. De Brechtse kandidaat Kris Geysen is daardoor verzekerd van een zitje in de provincieraad. Of hij opnieuw voorzitter van die raad wordt, is nog niet duidelijk.

Elke Lamens

"Geysen behaalde 7.804 voorkeurstemmen en is daarmee, buiten Jan Jambon (49.877) en de lijsttrekkers van de verschillende partijen, de grootste stemmentrekker uit de noordrand", stelt de toekomstige Brechtse burgemeester Sven Deckers (N-VA) opgetogen.

"Andere kandidaten vanuit de regio houdt hij ver achter zich. Kris dankt zijn groot aantal stemmen aan zijn sociaal engagement, zijn inzet voor de partij en zijn aanwezigheid op tal van activiteiten."

Kris Geysen zetelde de afgelopen zes jaar als voorzitter van de provincieraad. Daarin heeft N-VA 8 zetels. Voor CD&V zijn er 2 en die worden bevolkt door Ludwig Caluwé uit Essen en Katrien Schryvers uit Zoersel. De Brechtse kandidaat Daan De Veuster behaalde uiteindelijk 4.387 voorkeurstemmen en is daarmee tweede opvolger voor de provincie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER