maandag 25 juni 2018 - Formule 1
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Stoffel Vandoorne.  GDC

GP van Frankrijk

McLaren boert achteruit

Het McLaren van Stoffel Vandoorne wordt een steeds stekeliger wespennest. In Monaco beleefde het opnieuw een kleurloze race: onze landgenoot werd 14de, teammaat Fernando Alonso viel uit. Na afloop liet Vandoorne voor het eerst iets van zijn frustratie los. Een verhaal over een voorkeursbehandeling voor Alonso en mysterieuze interne twisten.

Weer een weekend om snel te vergeten voor Stoffel Vandoorne, die kansloos twaalfde werd. McLaren blijft achteruitboeren en had op Paul Ricard zijn slechtste kwalificaties van het jaar: beide auto’s werden uitgeschakeld in Q1, alleen Williams was nog trager. Vandoorne was ook in elke sessie van het weekend langzamer dan teammaat Fernando Alonso. In de race kwam hij er wel voor, doordat Alonso na één ronde binnen moest voor herstellingen.

Vandoorne: “Er ging eigenlijk niets mis vandaag, en ik heb Ericsson en Alonso ingehaald. Maar dat volstond niet. We weten dat we wat geluk nodig hebben om in de punten te eindigen en dat hadden we vandaag niet. Na de start gebeurde er niets meer en werd het een saaie race. We moeten gewoon hoger eindigen in de kwalificaties. Waar het probleem zit? De balans van de auto is wel goed, maar de snelheid is er gewoon niet.”

De teamleiding lichtte zaterdag het probleem nog eens toe. “Er scheelt iets aan de aerodynamica van de auto, maar het is iets dat we niet terugzien in de windtunnel. Daardoor is het zo moeilijk op te lossen.”

Overigens dook Eric Boullier, vrijdag zwaar onder vuur genomen door de Engelse tabloids, zaterdag niet op bij de traditionele persontmoeting. “Belangrijke briefing met de ingenieurs”, heette het. (mc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws