Verongelukte motorrijder (46) laat vrouw en twee kinderen achter: “Ik verwacht hem nog elk moment thuis”

© rr, google streetview

Gino Piccavet (46) uit Zarren bij het West-Vlaamse Kortemark is zaterdagnacht verongelukt met zijn motor op één luttele kilometer van zijn huis. Over de oorzaak van het drama tast men in het duister.

Thijs Pattyn en Bert Feys

Gino Piccavet (46) uit de Kortemarkse deelgemeente Zarren is tijdens de nacht van zaterdag op zondag even na 2 uur om het leven gekomen toen hij met zijn motor van de weg raakte op de Staatsbaan in Kortemark. Een 24-jarige man uit Houthulst reed achter Gino, zag hem even niet meer op de donkere weg en kwam enkele tellen later uit op het ongeval.

Gino had een zware hoofdwonde en was op slag dood. De eerste zorgen van het toegesnelde mugteam mochten niet meer baten.

Tegen paaltje en boom gereden

Het parket stelde geen deskundige aan, omdat het ongeval door de bestuurder werd veroorzaakt en er geen andere personen betrokken waren. De precieze oorzaak van het ongeval is niet duidelijk. De motorrijder belandde in de berm en kwam in botsing met een paaltje en een boom.

Gino laat zijn partner Kathleen Marchand en dochters Emily (18) en Shirley (14) achter.

“Hij was zaterdagavond met zijn motor vertrokken naar vrienden”, vertelt Kathleen.

“Een uur voor het ongeval had ik hem nog aan de lijn. Hij zat in Bar La Gare en ging vertrekken naar huis. Even later stond de politie aan mijn deur. Ik vernam dat Gino was verongelukt op één luttele kilometer van ons huis. Het is voorlopig moeilijk te vatten. We mogen zijn lichaam pas vandaag, maandag, zien. Eigenlijk verwachten we nog elk moment dat hij gewoon thuiskomt.”

Het is overigens niet de eerste tegenslag die het gezin te verwerken krijgt. In 2009 reed een betonmixer hun woning in Beerst binnen, waarna ze naar Zarren verhuisden.

“Het mag stoppen”

“We worden niet gespaard door het noodlot. Het mag stoppen”, bedenkt Kathleen. “Dat dit drama net Gino moet overkomen, een man die klaar stond voor iedereen. Zijn motor was zijn passie. Hij werkte graag aan motoren. Hoe vuiler hij zich kon maken, hoe liever hij het had. Zijn vrienden wisten dat ze altijd bij hem terecht konden met hun motor of wagen, want hij was gelukkig als hij iemand kon helpen.”

Gino Piccavet werkte als mecanicien bij Turbo’s Hoet Trucks in Ieper. Een andere hobby was boogschieten, een sport die hij beoefende in Nieuwpoort.