Direct naar artikelinhoud
WK hockey

Red Lions knokken zich voorbij Duitsland naar halve finale in WK hockey

Alexander Hendrickx heeft er 1-1 van gemaakt.Beeld Photo News

De Belgische hockeymannen hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het WK in het Indiase Bhubaneswar. De Red Lions wonnen met 2-1 van Duitsland, door treffers van Hendrickx en Boon. In de halve eindstrijd wacht zaterdag een confrontatie met Engeland (FIH 7).

De partij in het Kalinga Stadium opende evenwichtig. Na kansen aan beide zijden bracht Linnekogel de Duitsers op voorsprong. De Belgen reageerden vroeg in het tweede kwart met een benutte strafcorner van Alexander Hendrickx. De Lions kregen ook kansen op een voorsprong, maar verzilverden die niet. Ruststand: 1-1.

Na de pauze bleef het team van bondscoach Shane McLeod dominant hockeyen. De Duitsers loerden op de tegenaanval, maar waren vooral op verdedigen aangewezen. Tom Boon zorgde tien minuten voor tijd voor de verlossende tweede Belgische treffer, 2-1. Duitsland wisselde doelman Walter nog voor een veldspeler, maar gelijkmaken lukte niet meer.

De Red Lions begonnen het WK in de groepsfase matig met een tweede plaats in poule C, na India. Ze wonnen hun eerste duel nipt van Canada (2-1), speelden vervolgens gelijk tegen het gastland (2-2) om in het laatste groepsduel uit te halen tegen Zuid-Afrika (5-1). De Belgen kwamen zo in de barrages terecht, waar Pakistan makkelijk met 5-0 werd verslagen.