Het Lokerse stadsbestuur wil mensen aanmoedigen om hun fiets te laten labelen.© if

Ook stad steekt tandje bij tegen fietsdiefstal

Lokeren -

De nationale actieweek tegen fietsdiefstal is gestart. Ook de stad Lokeren springt mee op de kar en wil de Lokeraar sensibiliseren en informeren over preventie tegen fietsdiefstal.

Ivan Elegeert

De gemeenschapswachten trekken op woensdag 24 april samen met medewerkers van het Fietspunt naar de woensdagmarkt waar ze preventietips zullen geven om fietsdiefstal tegen te gaan. Ook is er de mogelijkheid om je fiets te laten labelen. De actie gaat door van 9 tot 12 uur.

“Enkele tips zijn alvast: zorg voor unieke kenmerken aan je fiets, maak een duidelijk fietspaspoort op met een foto waarop jij staat met je fiets, en noteer het framenummer. Dit nummer kan je terugvinden in de buurt van je trapas, framebuis, bij de pedalen of op de factuur van je fiets”, licht coördinator gemeenschapswachten Emily Hoste toe.

“De fiets als vervoersmiddel wint steeds meer terrein”, zegt schepen voor Mobiliteit Sabine Van Rysselberghe (Lokaal Liberaal). “Dat is ook de stad niet ontgaan. Er wordt dan ook blijvend geïnvesteerd in fietsveiligheid, net als in fietsdiefstalpreventie. Zo zorgt de stad voor fietsenstallingen waar de fiets fysiek vastgezet kan worden, en ook in het Fietspunt aan het station kunnen eigenaars terecht om een rijwiel te laten labelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER