© BELGA

Beginnend chauffeur (19) en vader zitten allebei dronken in auto

Tijdens een weekendcontrole heeft de politie zone Mechelen-Willebroek het rijbewijs ingetrokken van een beginnend chauffeur (19) die dronken achter het stuur zat. Ook de begeleider, zijn vader, had te diep in het glas gekeken.

LDN

De jonge chauffeur was één van de 1.073 bestuurders die bij de actie in het pijpje moesten blazen. 41 bestuurders testten positief.

De negentienjarige bestuurder had 0,6 promille alcohol in zijn bloed. “De jongeman had een voorlopig rijbewijs en mocht tijdens een weekendnacht niet rijden. Er was geen L-teken aan de achterruit bevestigd en er was ook geen tweede achteruitkijkspiegel voor de begeleider in het voertuig. Bovendien zaten er ook drie passagiers in de auto, wat verboden is. Het enige waarmee de bestuurder wel in orde was, was de aanwezigheid van zijn officiële begeleider, die zijn vader bleek te zijn. Maar deze man was met 0,6 promille ook onder invloed. Vader én zoon kregen beiden een proces-verbaal”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Tijdens de actie werden in totaal acht rijbewijzen onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Dat was onder meer ook het geval voor een 21-jarige jonge bestuurder die voor de vierde keer in een half jaar tijd werd betrapt op het rijden onder invloed van cannabis. De jongeman heeft nog geen twee jaar zijn rijbewijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER