BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Claeys na dappere onderneming: "Zo heeft het geen zin, we zouden beter in peloton naar de finish rijden"

Tour De FranceDe meest vermoeide Belg van de dag in Valence? Geen twijfel mogelijk: Dimitri Claeys, die samen met De Gendt en twee andere kompanen urenlang voor het peloton uitreed. "Ik hoopte dat ze ons zo snel mogelijk terugpakten."

3 reacties

  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Giro en Vuelta zijn veel interessanter .
  • André Christiaens

    6 jaar geleden
    De tour heeft 90% van zijn charmes verloren, er zijn geen ronde renners meer die echt streden om elkaar kapot te rijden. De tour is gewoon heden een last geworden voor vele dorpen - steden en politiediensten waar de organisatie heren miljoenen verdienen. De tour is een klucht geworden- Haal eerst en vooral al die oortjes uit de oren van de renners en ook als die motoren met de foto mannen uit den tour.
  • Rudy Van Daele

    6 jaar geleden
    Eindelijk worden ze wakker, Het heeft geen zin en levert de tv kijker alleen maar frustraties op. Tour is de saaiste ronde die er is behalve de laatste 2 dagen maar dat was jaren geleden.
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. Wout van Aert geeft zichzelf dit seizoen een acht op tien: “Ik en andere kopmannen zullen voortaan de kat uit de boom kijken en Van der Poel laten doen”
    PREMIUM
    65

    Wout van Aert geeft zichzelf dit seizoen een acht op tien: “Ik en andere kopmannen zullen voortaan de kat uit de boom kijken en Van der Poel laten doen”

    Wout van Aert (28) weet weer wat winnen is. In de Tour of Britain beëindigde hij een lange droogte. “Leuk, maar het verandert niks aan mijn seizoen.” Tijd voor een analyse van dat seizoen. Van te ijverig op de Poggio tot de nieuwe Poulidor naar een mentale dip in juni en opperste geluk op 1 september. “De eeuwige tweede? Met die bijnaam wil ik niet met pensioen gaan.”