Europese markt zit verkopen verlichtingsbedrijf Signify dwars

Nieuws
Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal duidelijk last gehad van problemen op de Europese markt. Particulieren en bedrijven kochten veel minder producten van de voormalige lichtdivisie van Philips. Daarbij speelde onder andere een verbod op tl-buizen en vergelijkbare lampen het bedrijf parten.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 07:48
Afbeelding
beeld anp

De omzet kwam uit op net geen 1,5 miljard euro, wat gecorrigeerd voor schommelende wisselkoersen en de verkoop van bedrijfsonderdelen een krimp van 10 procent was.

De opbrengsten van de tak van Signify die conventionele lampen verkoopt, daalde met bijna 36 procent. Dat kwam doordat de Europese Unie vorig jaar de verkoop van tl-buizen en andere fluorescentielampen verbood, omdat daar gevaarlijke stoffen in zitten. Ook op de voor Signify belangrijke zakelijke markt voor verlichting daalde de omzet door terughoudende klanten in Europa.

De nettowinst steeg wel, vooral doordat Signify veel minder kwijt was aan rentes. Met 44 miljoen euro viel het nettoresultaat ruim de helft hoger uit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Adverteerders besteden recordbedrag aan audioreclames

Adverteerders hebben afgelopen kwartaal een recordbedrag aan radioreclame en andere audiospotjes uitgegeven, meldt brancheorganisatie Audify. De totale bestedingen zijn gestegen naar 48,8 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023.

Afbeelding

Raad van State: twijfels bij langere beslistijd toeslagenherstel

Het fors oprekken van beslistermijnen bij het rechtzetten van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag is 'juridisch kwetsbaar', waarschuwt de Raad van State. Mogelijk komt daardoor het grondwettelijk recht op een eerlijk proces binnen een redelijke termijn in het gedrang.

Afbeelding

PVV-Kamerlid Markuszower gefotografeerd met leesbaar formatiestuk

Het PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is maandag gefotografeerd met een leesbaar formatiestuk, bij binnenkomst van de onderhandelingen. Het lijkt te gaan om een concept-hoofdlijnenakkoord, maar het is onduidelijk of dit een officieel formatiestuk is.

Afbeelding

EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.

Afbeelding

Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land.

Afbeelding

Prijs aan de pomp daalt iets, olieprijs veert weer wat op

De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in..