© Photo News

Palestijnen aanvaarden Amerikaanse verklaringen over Klaagmuur niet

De Palestijnen hebben zich gekant tegen Amerikaanse verklaringen, waarin de Klaagmuur in het historische centrum van Jeruzalem wordt omschreven als een deel van Israël in een mogelijk toekomstig Israëlisch-Palestijnse vredesakkoord. “We zullen geen enkele verandering aan de grenzen van het in 1967 bezette Oost-Jeruzalem aanvaarden”, zei de woordvoerder van de Palestijnse president Mahmoed Abbas zaterdag. “We kunnen ons geen situatie voorstellen waarin de Klaagmuur geen deel van Israël zou zijn”, zei een hooggeplaatste regeringsverantwoordelijke vrijdag in Washington, vlak voor vicepresident Mike Pence naar de regio zou afreizen.

Abbas’ woordvoerder Nabil Abu Rudeineh zei aan het officiële Palestijnse persbureau Wafa dat dit standpunt nogmaals bevestigt dat de huidige Amerikaanse regering geen eerlijke bemiddelaar in het vredesproces kan zijn.

De Klaagmuur, een restant van de tweede joodse tempel van Jeruzalem, is een heilige plaats voor het jodendom. Maar ze is ook deel van de Tempelberg, het gebied dat het middelpunt vormt van het conflict tussen Israëli’s en Palestijnen over het toekomstige statuut van Jeruzalem in een mogelijk vredesproces.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER