BELGA
Volledig scherm
© BELGA

KIJK. Eerste helikopter op fossielvrije brandstof ter wereld is Belgisch: prijs en topsnelheid onthuld

Aan de luchthaven van Wevelgem is een wereldprimeur van Belgische makelij onthuld: een helikopter die kan vliegen op fossielvrije brandstof. Het toestel stoot dan geen CO2 uit en wordt gefabriceerd in Deerlijk bij D-Motor, dat vliegmotoren bouwt.

  1. Onze reporter op driedaagse wijntour langs de Costa Brava: “Hier worden 2,7 miljoen kilo druiven verwerkt tot 1,9 miljoen liter wijn en 2,24 miljoen flessen”
    PREMIUM
    reportage

    Onze reporter op driedaagse wijntour langs de Costa Brava: “Hier worden 2,7 miljoen kilo druiven verwerkt tot 1,9 miljoen liter wijn en 2,24 miljoen flessen”

    Hoe werd een middeleeuws stadje het hart van moderne wijnmakerij? Vulpellac is slecht één van de vele verrassingen die je tegenkomt tijdens een wijntour langs de Spaanse Costa Brava. Een driedaagse reis waarbij ‘hoog ecologisch’ en ‘hypermodern’ gelijk staan aan hoog smaakgehalte. Onze reporter neemt je mee door groene velden, glazen corridoren en ontdekt het geheim achter de unieke wijnen van deze regio.
  2. Gezin van BBC-weervrouw van het vliegtuig gezet vanwege pinda-allergie dochter: mag dat zomaar? En hoe erg kan zo’n allergie zijn?
    PREMIUM
    13

    Gezin van BBC-weer­vrouw van het vliegtuig gezet vanwege pin­da-allergie dochter: mag dat zomaar? En hoe erg kan zo’n allergie zijn?

    Van het vliegtuig gezet worden vanwege je pinda-allergie: het overkwam een 12-jarig Brits meisje en haar gezin toen ze op vakantie wilden vertrekken. De moeder - een weervrouw bij BBC - had de crew gevraagd om alle passagiers in te lichten zodat niemand op het vliegtuig pinda’s zou eten, maar dat weigerden ze. De kapitein stuurde het gezin daarna van de vlucht. Kan je echt in shock gaan omdat iemand in de buurt pinda’s eet? En hoeveel rekening houden onze vliegmaatschappijen met allergieën?