Met U2be haalt HFF een topband binnen.© rr

Zing mee met U2-hits tijdens Herentals Feest

Herentals -

Nee, Bono & co komen op zaterdag 27 juli niet naar Herentals, maar het scheelt toch niet veel. Met U2be heeft de organisatie van HFF namelijk dé tributeband van het land, zelfs van Europa, kunnen strikken.

Programmator Guy Huysmans is ervan overtuigd dat het straks een Beautiful Day zal worden op de Grote Markt. U2be wordt de opener voor de extra feestdag op zaterdag 27 juli. En dat is een slimme zet, want zowat iedereen kan de hits meezingen die de Ierse topband de voorbije 45 jaar bij elkaar heeft geschreven: Sunday Bloody Sunday, ‘New Year’s Day, With or Without You, One, Vertigo, Beautiful Day, en ga zo maar door.

“U2be heeft als baseline ‘The Belgian U2 Experience’, en die vlag dekt zeker de lading”, meent Guy Huysmans. “Met oog voor detail benadert U2be de typische sound van U2 op indrukwekkende wijze. Frontzanger Nick Beernaert maakte onlangs bijvoorbeeld indruk als Bono in het VTM-programma Starstruck. En de band heeft ook aandacht voor het visuele, met de juiste looks en moves én straffe video-animatie.”

Zo is U2be het voorbije decennium echt uitgegroeid tot een van de meest authentieke en gewaardeerde tributebands. Niet alleen in België, maar in heel Europa. “Herentals zal dus worden getrakteerd op een U2-vibe met internationale uitstraling”, besluit Guy Huysmans trots. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners