Voorzitter van het Zorgbedrijf Rivierenland, Gabriella De Francesco, mocht de nieuwe naam onthullen.© Ward Bosmans

Vernieuwd restaurant in Hof van Egmont krijgt met ‘Het moment’ passende naam

Mechelen -

Bewoners en bezoekers van woonzorgcentrum (wzc) Hof Van Egmont konden vrijdag hun culinaire grenzen verkennen tijdens een hapjesmarkt. Er werd van de gelegenheid gebruikgemaakt om de nieuwe naam van het heringerichte restaurant van het woonzorgcentrum te onthullen.

Ward Bosmans

De 198 bewoners van het Hof van Egmont vinden lekker en gezellig eten erg belangrijk. Dat beaamt ook Lien Clissen, begeleider wonen en leven in het wzc. “We organiseren vandaag een hapjesmarkt. Al onze koks maken een hapje uit een buitenlandse keuken. Naast asperge op Vlaamse wijze kunnen onze bewoners onder andere kennismaken met een Thaise wokschotel, Italiaanse bruschetta’s, Russische pancakes of kibbeling uit Nederland. Iedereen is welkom in ons restaurant, niet alleen de bewoners. Ze kregen allemaal een gratis proevertje. Het restaurant is enkele weken geleden vernieuwd. Het is gezelliger geworden en je hebt niet meer het gevoel dat je in een kantine zit. En daar hoort natuurlijk een nieuwe naam bij. We hopen zo op nieuwe bezoekers. Weinig mensen weten dat je hier ’s middag gewoon kan komen eten. Voor 10 euro heb je soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. In het weekend is er een uitgebreider menu”, besluit Lien.

De bewoners konden een hele namiddag genieten van gerechtjes uit verschillende landen.© Dirk Vertommen

Maddy De Witte (90) is een van de dagelijkse gasten in het restaurant. Ook zij heeft haar mening over de vernieuwing. “De kant waar wij als bewoners kunnen zitten is gezellig en mooi, maar de kant voor de bezoekers vind ik minder geslaagd. Over het eten daarentegen hebben we hier zeker niet te klagen. Dat is altijd lekker. Ikzelf ben fan van gebraden kip met frieten. Daarnet hebben we eens kunnen proeven van buitenlandse gerechten. Ik heb de Aziatische wok geprobeerd en de bruschetta misto. Dat was heel lekker.”

Maggy De Witte met voorzitter De Francesco.© Ward Bosmans

Gabriella De Francesco (Voor Mechelen), voorzitter van het Zorgbedrijf Rivierenland, mocht de nieuwe naam van het restaurant onthullen. Die werd gekozen door personeel en bewoners. Voortaan kan je in het Hof van Egmont gaan eten in restaurant Het Moment. De ondertitel ‘zonder zorgen’ zegt precies wat men hoopt dat ieder maaltijdmoment zal zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mechelen