Viering Ria Etienne die kwarteeuw actief is in Afrikaans land Togo

Malle -

Ria Etienne (73) uit Oostmalle en haar team zijn al 25 jaar actief in het West-Afrikaans land Togo. Dat verdient een feest, zondag 5 mei van 14 tot 18 uur in De Notelaar aan de Lierselei 15 in Oostmalle.

De Oostmalse ontwikkelingshelpster landt begin mei weer in België. Ze werkt in Togo op vier beleidsdomeinen: gezondheid, welzijn, vorming en plattelandsontwikkeling. Op 5 mei zullen de twee Togolese mede-oprichters van Togo Debout vzw, Antoine Dzamah en Gabriel Amouzou, Ria samen met projectmanager Amah Ayikoe-Gavoh vergezellen op het feest.

Dat zijn niet de minsten. Antoine Dzamah heeft 35 jaar geleden een school opgericht voor land-en tuinbouwberoepen en heeft door zijn werking een enorme positieve impuls gegeven aan plattelandsontwikkeling in vele rurale dorpen. Zijn centrum is ook een referentiecentrum voor de kweek van medicinale planten als Artemesia en Moringa, gebruikt in de strijd tegen malaria.

Gabriël Amouzou is een veelgevraagd spreker wereldwijd over zijn aanpak van opvang van straat-en gevangeniskinderen met zijn ONG Ange opgericht in 2000. Hij zet nu ook volop in op preventie in rurale dorpen zodat de jongeren niet meer afzakken naar de grootstad Lomé.

Tijdens de viering op 5 mei kan je kennismaken met de projecten in Togo, de Togolese keuken proeven en genieten van de Togolese vibes. KSA-Roodkapjes helpt tijdens het feest.

www.togodebout.be

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners