Wandelaar vindt levenloos lichaam van pasgeboren baby in Brussels park

Een wandelaar heeft maandag omstreeks 17 uur het levenloze lichaam van een pasgeboren baby aangetroffen in het Josaphatpark in Schaarbeek. Dat bevestigt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket aan Nieuwsblad.be. De identiteit van zowel de baby als de ouders is voorlopig nog onbekend. Ook weet men nog niet of de baby geleefd heeft na zijn geboorte.

rdb, jdb, tg

Het lichaam werd gevonden langs de kant van de Azalealaan, die momenteel is afgesloten. Ook een groot deel van het park is ontruimd door de politie. Het parket en het labo zijn ter plaatse en er zijn twee onderzoeken geopend. “Enerzijds om te bekijken hoe de baby om het leven is gekomen, anderzijds om uit te zoeken wie de ouders van de baby zijn”, verduidelijkt Ine Van Wymersch.

Of het om een te vroeg geboren kindje gaat of om een voldragen zwangerschap, is niet duidelijk. “Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor “doodslag” lastens “X”. Er zal dinsdagochtend een autopsie plaatsvinden. Op dit moment weten we niet of de pasgeborene levend geboren is. We kunnen evenmin zeggen of het een jongen of een meisje is en over de identiteit zijn er ook geen gegevens bekend”, zegt Van Wymersch.

Het was een vrouwelijke wandelaar die het lichaam heeft gevonden. Hoe lang het lichaampje daar lag, is nog niet duidelijk.

© rdb

© rdb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen