© Jos Sleven

G-teams FC Berg pakken goud, zilver en brons op Special Olympics

Moeskroen en Doornik waren van 9 tot en met 13 mei de gaststeden voor de Nationale Special Olympics. Op Futurosport,het jeugdcomplex van eersteklasser Exelsior Moeskroen, namen drie G-voetbalteams van FC Berg deel aan het Olympische voetbaltornooi. De G-spelers vielen allemaal in de prijzen en zetten het G-team van FC Berg zo alweer op de kaart.

Jos Sleven

FC Berg vaardigde twee unified teams af op de Special Olympics. In een unified team vormen spelers mét en zonder een beperking samen één team. De twee unified ploegen van Berg walsten over hun tegenstrevers heen en ontmoetten elkaar in de grote finale. Hun onderlinge strijd voor het hoogste schavotje werd een propagandamatch voor het unified voetbal. Passie, inzet, fairplay, ... Alle ingedriënten die voetbal zo mooi maken, zaten erin.

Uiteindelijk trok FC Berg A aan het langste einde en kaapte zo het goud weg. FC Berg B moest vrede nemen met de zilveren plak. Toch juichten de spelers van beide teams even enthousiast bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Bij de medailleuitreiking toonden de G-spelers nogmaals hun gouden hart. Toen FC Berg B werd uitgeroepen tot winnaar van de fair-play trofee, schonken de mannen hun trofee prompt aan het team van Hoge Kouter Kortrijk!

FC Berg C trad aan in de G-voetbalcompetitie van de Special Olympics. In een loodzware poule hadden onze mannen het moeilijk. Toch behaalden ze de kleine finale, die ze met ruime cijfers wonnen van GT Pajottenland. Een welverdiende bronzen medaille was hun beloning.

Sportief beleefden de G-voetballers van FC Berg dus weer hoogdagen in Moeskroen. Maar meer nog dan de geweldige resultaten op het voetbalveld, blijven de mooie herinneringen, de kippenvelmomenten, het heerlijke samenspel en het wederzijdse respect tussen de valide spelers en G-voetballers aantonen dat FC Berg één grote voetbalfamilie is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer