Spectaculaire dashcam-beelden tonen moment waarop truckchauffeur van brug rijdt en boven rivier bleef hangen

Op het proces over een ernstig verkeersongeval in de Verenigde Staten zijn spectaculaire beelden getoond van het moment waarop een vrachtwagen bijna van een brug reed.

jvh
Bron: Daily Mail

Het proces gaat over een zwaar ongeval dat begin maart plaatsvond op een brug over de Ohio-rivier tussen Louisville (in de staat Kentucky) en Jeffersonville (in de staat Indiana). Trevor Branham (33) reed er te snel en bijzonder agressief van rijstrook naar rijstrook, tot hij in botsing kwam met een ander voertuig. Zijn wagen werd daardoor tussen het verkeer uit de andere richting gekatapulteerd, waardoor Sydney Thomas (26) een uitwijkmanoeuvre moest doen met haar vrachtwagen.

De vrachtwagen van de vrouw reed vervolgens bijna van de brug af, maar bleef hangen in de constructie. Thomas hing een half uur lang zo’n 70 meter boven de rivier, en moest op spectaculaire wijze met een kraan door de brandweer uit haar cabine bevrijd worden.

Branham – wiens rijbewijs op het moment van het ongeval ingetrokken was – werd beschuldigd van vier gevallen van moedwillig in gevaar brengen. “Deze beelden tonen de extreme onverschilligheid tegenover het menselijk leven van meneer Branham, die had kunnen resulteren in ernstig lichamelijk letsel of de dood”, aldus de openbare aanklager.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer