iStock
Volledig scherm
© iStock

Vakantie vieren in Nieuw-Zeeland? Eerst paswoorden van elektronische apparaten met douane delen

Vorige week is in Nieuw-Zeeland een nieuwe wet in voege getreden die toch wel opzien baart. Wil je het land betreden, dan moet je voortaan bereid zijn om desgevraagd je toegangscode en paswoorden van je elektronische bagage met de douane te delen. Wie weigert, riskeert vervolging en een fikse boete die kan oplopen tot 5.000 Nieuw-Zeelandse dollar of omgerekend 2.825 euro.

7 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Je zet al die persoonlijke gegevens tijdelijk op zo een mini SD kaartje. Die past zelfs in een holle tand. Dan heb je nog partities die je tijdelijk onzichtbaar kan maken. Gecomprimeerde mappen die je kunt versleutelen en een andere extensie of achternaam kunt geven. Benieuwd of die douaniers die miljoenen bestanden één voor één daarop gaan controleren. En de beste oplossing is je eigen NAS cloud opslag thuis die je via het web in het buitenland kan benaderen. Een zinloze maatregel dus.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Wat een flut regel. Ongezien documenten binnensmokkelen in Nieuw-Zeeland ? Digitaal dan nogwel ? Dat kan mijn 8 jarige zoon fixen.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Ze hebben groot gelijk, mogen van mij steeds in men persoonlijke dingen kijken. Als je niets te verbergen hebt moet je geen schrik hebben.
  • Hubert Wouters

    6 jaar geleden
    Veel tamtam om niets. Men kan je nu al volgen wanneer je je smartphone aanzet op gebruikt. Uw mails worden minstens één jaar bewaard en men kan nu al nagaan waar naartoe en met wie je hebt getelefoneerd. Er is dus niks te vrezen wanneer men normale mails verzendt of normale telefoongesprekken voert. En vooral geen privézaken en foto's via sociale media verspreidt.
  • Mike De Coster

    6 jaar geleden
    Wat kan mij dat schelen dat mensen die ik niet ken door mijn persoonlijke dingen neust. Zo lang ze geen gegevens stelen doen ze maar wat ze willen. Heb niks te verbergen. Besides, ze doen dit enkel indien nodig. Ze gaan dit niet standaard aan alle reizigerd vragen.
  1. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.
  2. Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmingen
    PREMIUM

    Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmin­gen

    Met de paasvakantie achter de rug hebben heel wat Belgen al plannen gemaakt voor het zomerverlof. Touroperator TUI stelt in de tussentijdse boekingscijfers alvast enkele voorzichtige trends vast. Ook over de prijzen. Zo vallen er dankzij de hoge inflatie van het afgelopen jaar in populaire vakantielanden nu opvallende deals te rapen. HLN-reisexpert Johan Lambrechts vertelt waar je die kan vinden: “Zelfs voor het ‘bouwverlof’ kan je in Turkije nog kortingen van 40 procent versieren”.