Slagerij in centrum Bonheiden compleet vernield door brand: “De familie is in shock”

In het centrum van Bonheiden woedde zondagavond een zware uitslaande brand in slagerij Gybels. De zaak is compleet vernield. Het centrum van Bonheiden werd urenlang afgesloten, de rookpluim was kilometers ver zichtbaar. Er raakten zes mensen bevangen door de rook.

bepr, svh, tdk, adb, wver

De brandweer was massaal ter plaatse, maar desondanks bleef de brand urenlang aanhouden. De slagerij en het achterliggende atelier raakten compleet vernield. “De brand ontstond in het achterliggende atelier. Daar is een hevige brand uitgebroken om een voorlopig onbekende oorzaak. Het vuur verspreidde zich zeer snel en zorgde voor een zware uitslaande brand”, zegt burgemeester Lode Van Looy (BR30).

“Op het moment van de brand waren de beenhouwer, zijn vrouw en zijn dochter aanwezig. Zij konden allemaal het pand snel verlaten en raakten niet gewond. Ik heb de eigenaar van de zaak net even gesproken en die familie is in shock. Ik ben vooral blij dat zij het pand tijdig hebben kunnen verlaten. De zaak, gelegen in Dorp, is al tientallen jaren heel erg bekend in Bonheiden. Ik hoop voor de familie dat alles zo snel mogelijk weer in orde komt. Het zal in orde komen, maar het zal een tijdje duren.”

Hotel

In het gebouw ernaast raakten wel zes mensen bevangen door de rook”, vult de burgemeester aan. “Zij moesten beademd worden, maar mochten in de loop van de avond het ziekenhuis verlaten. Zij kunnen de nacht doorbrengen in een hotel omdat hun woning voorlopig onbewoonbaar is. Nadien krijgen ze een tijdelijke woning van de gemeente aangeboden. In de loop van de avond werden nog andere omwonenden opgevangen in een schooltje vlakbij om te voorkomen dat ze tijdens de bluswerkzaamheden te veel rook zouden inademen. Op het vlak van slachtoffers valt het dus mee, maar de materiële schade is enorm.”

(Lees verder onder de foto)

De zwarte rookpluim is om 21.21 uur nog altijd zeer groot.© bepr

“Het achterliggende atelier is compleet uitgebrand. Daarin stonden voornamelijk werkmiddelen van de traiteurszaak en de bakkerij. Het ging niet om gevaarlijke producten. Het atelier staat in verbinding met de winkel waardoor een groot deel van de rook ook langs daar is buiten gegaan. Waarschijnlijk is in de winkel zelf de schade eveneens erg groot.”

Spectaculair

Doordat het gebouw heel goed geïsoleerd was, ontstond er een heel dikke rookpluim. Die zag er spectaculair uit, maar omdat die recht omhoogging, viel het qua lokale overlast nog mee. Heel wat omwonenden kwamen kijken hoe het vuur bestreden werd. Naaste buren getuigen hoe snel de brand zich ontwikkelde. “We zaten binnen en roken een brandgeur. Toen we buiten gingen kijken, zagen we het vuur vanonder de rolluiken naar buiten komen. Kort daarna stond alles in vuur en vlam. De rook was enorm.”

(Lees verder onder de post)

Het dorpscentrum van Bonheiden was de hele avond afgesloten voor het verkeer. Pas maandagochtend meldde de gemeente op Facebook dat het centrum weer geopend is voor het verkeer.

“Moest je constateren dat er roetaanslag is op je wagen, terras... dan kan je dit eenvoudig met een sopje verwijderen. Ook groenten met eventuele aanslag kan je gewoon grondig wassen en alsnog opeten”, laat de gemeente nog weten.

© bepr

© bepr

De rookpluim is zichtbaar vanaf Wommelgem.© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen