maandag 21 januari 2019 - Buitenlands Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

BELGAIMAGE

Mourinho bevestigt verhaal van dertien jaar geleden: “Ja, ik zat in de wasmand”

Na zijn ontslag bij Manchester United wacht José Mourinho (foto) op een nieuwe uitdaging als coach, maar ondertussen kluste hij even bij als analist bij BeIn Sports. Daar onthulde hij zaterdag het onwaarschijnlijke wasmand-verhaal, dat dateert van zijn eerste periode bij Chelsea.

Mourinho werd in 2005 geschorst door de UEFA, waardoor hij een dubbele ontmoeting met Bayern München dreigde te missen. Er deed al langer een verhaal de ronde dat de Portugees alsnog in de kleedkamers was geweest en dat hij met een wasmand de officials van de UEFA omzeilde. Bevestiging bleef uit, tot vandaag.

Mourinho was te gast bij BeIn Sports en kreeg van de presentator de vraag voorgeschoteld: klopte het verhaal? “Ja”, antwoordde de Portugees resoluut. “Wiens idee het was, weet ik niet meer precies. Maar ik moést bij mijn spelers zijn. Dus ja, ik heb dat gedaan.”

Jimmy Floyd Hasselbaink was eveneens te gast bij BeIn Sports. De gewezen aanvaller van onder meer Chelsea kende het verhaal nog niet. En dus rakelde Mourinho het nog eens voor hem op. “Je kent Stuart, de materiaalman?”, vroeg hij aan Hasselbaink. “Ik ging overdag al naar de kleedkamer, maar de wedstrijd was pas in de avond en ik wilde absoluut in de kleedkamer zijn als de spelers aankwamen. Daarom ging ik in de middag al. Niemand zag me. Het probleem was om de kleedkamer achteraf te verlaten. Dus stak Stuart me in de wasmand, zo een metalen”, ging Mourinho ongestoord verder, terwijl een zichtbaar geamuseerde Hasselbaink met volle teugen genoot van het verhaal. “Ik zat in die mand, met een kleine opening om te ademen. Maar toen Stuart de wasmand naar buiten bracht, liepen er mannen van de UEFA rond. Ze hadden gehoord dat ik er zou zitten en waren wanhopig op zoek naar me. Daarop sloeg Stuart de wasmand dicht en kon ik niet meer ademen. Toen hij de wasmand terug opende, was ik aan het sterven. Ik meen het, ik was claustrofobisch en aan het stikken.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws