Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Vormer trekt zwak Club Brugge uit het moeras

Club Brugge-coach Ivan Leko geeft nog wat instructies aan Ruud Vormer, die verrassend op de bank begon.Beeld BELGA

Vormer is Gouden Schoen af. Het werd een afscheid met gemengde gevoelens: verrassend bankzitter, daarna matchwinnaar voor een zwak Club Brugge.

Club startte zonder Ruud Vormer en Stefano Denswil. Ivan Leko wilde correct blijven tegenover de spelers die afgelopen zondag Antwerp oprolden. "Ik moet toegeven dat dit misschien de moeilijkste keuze is geweest uit de voorbije zes maanden", verdedigde Leko zich. Het wedstrijdverhaal zou hem ongelijk geven.

Zonder Denswil was de opbouw van achteruit bijzonder matig, op het middenveld kon Rits zijn sterke match van zondag niet herhalen. Nakamba was ook niet goed. Club overleefde dankzij targetman Wesley en de acties op links van Dennis. Schrijvers had zijn assist maar in te tikken, hij maaide over de bal. Verhulst schudde kort na de rust een uitstekende save uit zijn mouw op het schot van de Nigeriaan.

Dennis en Wesley hadden finaal hulp nodig om de Lokerse verdediging te slopen. Enter: Ruud Vormer.

Hij infiltreerde in het strafschopgebied, kreeg de bal aangespeeld door Rits en trapte vervolgens overhoeks in doel (0-1). Vormer spreidde zijn armen in triomf.

Gezicht van Club

Vormer speelde op Daknam zijn laatste wedstrijd als Gouden Schoen. Geen enkele andere speler belichaamde zo de waarden van Club: rendement, inzet, professionalisme en dat tikkeltje bravoure. Dan is het toch opmerkelijk dat hij in de herfst ineens niet meer op de eerste rij zat bij Leko.

De fans wuifden 'Ruudje Vormer' massaal en luidkeels uit richting het nieuwe jaar.