dinsdag 22 januari 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De hooligans gooiden een pot stuk tegen het huis en beschadigden de deur. hbvl

Genkse hooligans beschadigen huis van buren Stayen

“Ze waren compleet buiten zinnen”

Sint-Truiden

Ook buurtbewoners van het stadion van STVV leden afgelopen weekend schade door de rellen na de Limburgse derby. De Truiense Evy M. en haar man moesten zich in hun huis verschuilen, omdat Genkse hooligans hen bedreigden en een terracotta pot tegen hun deur gooiden. “Ik schreeuwde zo hard ik kon, ik was echt in paniek.”

Aylin KOKSAL

We lagen met drie tegen de voordeur om de mannen in blauw-wit tegen te houden Buurtbewoonster Stayen

“We weten dat de Limburgse derby altijd een risicomatch is. Wij zijn het geschreeuw, de rookbommetjes en de vuurpijlen gewend. Maar privé-eigendom beschadigen? Dat gaat te ver”, zegt buurtbewoner Evy M.

“Na de match liep een groep mannen met blauw-witte kleren en bivakmutsen door onze wijk. Ze hadden takken, flessen en zelfs buizen in hun handen. Ze wilden wraak nemen op de relschoppers van STVV”, zegt Evy. “Een van hen gooide met een terracotta pot van ons huis tegen mijn man. Hij kon nipt het huis in vluchten, de pot viel tegen de voordeur. We lagen met drie tegen de voordeur om de mannen in blauw-wit tegen te houden. Ik schreeuwde zo hard ik kon: ‘Waar zijn jullie mee bezig? Hier is een kind!’ Gelukkig was mijn dochter van 11 toen niet thuis. Ze luisterden niet, ze waren buiten zinnen. Ik was echt in paniek.”

Toen het uiteindelijk stil werd, kwamen ze weer naar buiten. “Onze voordeur was compleet beschadigd. Onze verzekering dekt de schade wel, maar een deel zal toch voor eigen rekening zijn. Wij zijn ontzettend kwaad, we hebben hier helemaal niets mee te maken”, aldus Evy M.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws