ANP
Volledig scherm
© ANP

"Bouwvakkers weigeren nog overuren te draaien"

De bouwsector zegt te lijden onder de bijklussers die onbelast bijverdienen. "Werknemers willen geen overuren meer doen, omdat ze meer verdienen met ergens te gaan klussen." Het kabinet-De Block sust.

108 reacties

  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    zouden de meeste bouwvakkers eigenlijk wel weten dat ze na hun loopbaan in weer wind, regen, vriezen, 30 a 34 graden, 12 U van huis, een landlopers pensioentje gaan krijgen van 1250 euro met een aanslagbrief van 350 A 650 euro elk jaar? en dan nog durven zeggen geen overuren?
  • alfons vanwetswinkel

    6 jaar geleden
    De regering oogst wat ze zaait
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Natuurlijk gaat dat een boeltje van je welste worden met de wettelijk zwartwerk. Een uitvinding van onze prachtige regering wettelijk zwartwerk.
  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    Komt ervan als je prutst aan arbeidsvoorwaarden zonder kennis van zaken.
  • erik deloof

    6 jaar geleden
    acht uur werken in de bouw is gelijk aan twaalf uur weg van huis geef deze mensen aub een eerlijk loon voor het harde werk in weer en wind
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    19

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.