Archiefbeeld: Arnaud Lagardère met zijn Belgische vrouw Jade.© AFP

Steenrijke echtgenoot van Belgisch model aangeklaagd wegens plunderen bedrijfsrekeningen

De Franse zakenman Arnaud Lagardère (63), topman van de gelijknamige groep, is maandag in Parijs in beschuldiging gesteld. Lagardère, echtgenoot van het 30 jaar jongere Belgische model Jade Foret, wordt ervan verdacht jarenlang de rekeningen van zijn bedrijven geplunderd te hebben om zijn levensstijl en persoonlijke uitgaven te financieren. Dat meldt een gerechtelijke bron aan AFP.

adb
Bron: BELGA

De zakenman staat nu onder gerechtelijke controle, met een bestuursverbod en de verplichting om een borg van 200.000 euro te betalen, aldus nog de gerechtelijke bron. Hij is aangeklaagd voor het verspreiden van valse of misleidende informatie, kopen van stemmen, misbruik van bedrijfsmiddelen en machtsmisbruik en het niet indienen van rekeningen. De feiten zouden zich voorgedaan hebben van april 2009 tot december 2022.

Maandag werd hij de hele dag lang ondervraagd in Parijs.

Toen Arnaud Lagardère, enige zoon, na het overlijden van zijn vader Jean-Luc in 2003 de leiding overnam van het zakenimperium, trok hij zich geleidelijk aan terug uit de militaire activiteiten en transport, en ging hij zich concentreren op media, uitgeverijen en ontspanning. Miljardair Vincent Bolloré verwierf in 2022 met zijn mediareus Vivendi de controle over Lagardère. Arnaud Lagardère staat wel nog altijd aan het roer van de groep.

Belgisch model

In 2019 doken berichten op dat zijn holding meer dan 200 miljoen euro schulden zou torsen. Sinds 2011 lag Lagardère, een goede vriend van oud-president Nicolas Sarkozy, ook al onder vuur wegens zijn relatie met het Belgische model Jade Foret. Zo titelde de Franse krant La Tribune ‘Leidt Arnaud de groep Lagardère nog wel?’ na een sensueel filmpje van de twee dat zijn sérieux zou aantasten.

In 2013 kocht Lagardère de uitzendrechten op van een weinig flatterende RTBF-reportage die hem eind 2012 toonde als een verliefde puber die complexen had over zijn kleine gestalte (hij is 20 cm kleiner dan Jade) en over wie zijn schoonmoeder de baas was. Le Nouvel Observateur titelde daarna: ‘Moord op de Franse industrie’.

Jade Foret, die haar naam veranderde naar Jade Lagardère na haar huwelijk met Arnaud, werd in 2021 veroordeeld door een Franse rechtbank voor fraude bij het behalen van haar rijbewijs. Lagardère werd ervan verdacht 15.000 euro te hebben betaald om in 2015 haar Franse rijbewijs te behalen en iemand anders naar haar rijexamen te hebben gestuurd.

Een van Lagardères zonen uit zijn eerste huwelijk is samen met Cassandra Foret, de jongere zus van Jade Foret. Zo is haar schoonzoon tegelijk haar schoonbroer.

Arnaud en Jade Lagardère hebben drie kinderen samen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer