De toeristen poseerden naakt bij de toeristische attractie.© rr

Namibië boos om naakte toeristen op ‘Big Daddy’-duin: “Hier passeren ook families”

De Namibische autoriteiten zijn woedend op enkele bezoekers van de ‘Big Daddy’, de grootste zandduin van het land. De berg leek voor enkele toeristen de ideale plek voor een naakte fotoshoot. Dat meldt de BBC. “Dit soort gedrag trekt de verkeerde mensen aan.”

Sam Coremans
Bron: BBC

Het kan al eens warm worden in Namibië, maar dat was niet de reden dat de drie toeristen uit de kleren gingen. Het is al enkele jaren een trend om compleet naakt te poseren op iconische locaties, voornamelijk in de natuur. Zo was Big Daddy, de grootste zandduin van het land, het ideale decor voor een naaktfoto van enkele toeristen.

Andere bezoekers konden het zicht minder appreciëren en stapten naar een lokale krant. Een reactie vanuit de Namibische autoriteiten volgde snel. “Dit zet ons land in een slecht daglicht”, zegt Kenneth Nependa, ondervoorzitter van de Namibische toerismefederatie. “Door dit soort beelden trekken we de verkeerde mensen aan. Bovendien passeren hier niet enkel toeristen, maar ook veel families.”

“Dit zet ons land in een slecht daglicht. Door dit soort beelden trekken we de verkeerde mensen aan”

Kenneth Nependa

Ondervoorzitter Namibische toerismefederatie

Strafbaar

Het is nog niet duidelijk wie het beeldmateriaal van de drie naakte toeristen heeft gemaakt. Romeo Muyunda, de minister van Toerisme, reageert gechoqueerd. “Dit soort gedrag is strafbaar in ons land”, zegt de minister. “Gelukkig trekken we doorgaans toeristen aan die weten dat deze dingen niet door de beugel kunnen.”

De toeristen zouden ondertussen het land al verlaten hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer