Het Information Commissioner's Office (ICO), de privacywaakhond van Groot-Brittannië, vraagt een bevelschrift aan om de computers en servers van onderzoeksbureau Cambridge Analytica (CA) te kunnen doorzoeken. Op de foto de CEO van Cambridge Analytica, Alexander Nix.
Volledig scherm
Het Information Commissioner's Office (ICO), de privacywaakhond van Groot-Brittannië, vraagt een bevelschrift aan om de computers en servers van onderzoeksbureau Cambridge Analytica (CA) te kunnen doorzoeken. Op de foto de CEO van Cambridge Analytica, Alexander Nix. © REUTERS

Britse datawaakhond wil bevelschrift om computers van Cambridge Analytica te doorzoeken

Het Information Commissioner's Office (ICO), de privacywaakhond van Groot-Brittannië, vraagt een bevelschrift aan om de computers en servers van onderzoeksbureau Cambridge Analytica (CA) te kunnen doorzoeken. Dat raakte deze nacht bekend.

2 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Inderdaad, Pete. Blijkbaar was de verkiezing van Trump niet zo'n toeval en zeker niet zo'n verrassing als iedereen dacht.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Cambridge Analytica - Mercer - Breitbart - Bannon - Trump - Putin - Brexit. De connecties komen bloot te liggen...
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Vergeet ‘admin’ en ‘passw00rd’: met deze zes tips heb jij wél een veilig wachtwoord
    Independer

    Vergeet ‘admin’ en ‘passw00rd’: met deze zes tips heb jij wél een veilig wachtwoord

    Uit recent onderzoek van NordPass blijkt dat veel Belgen wachtwoorden gebruiken die eenvoudig te raden zijn. Wat zij onvoldoende beseffen, is dat dit zware gevolgen kan hebben, aangezien je zo een makkelijk doelwit bent voor online hackers. Vorig jaar nog waren liefst een half miljoen Belgen slachtoffer van een datalek. Hoe kan jij voorkomen dat jouw Facebook-account of wifi-netwerk gehackt wordt? Met deze zes simpele tips van Independer.be stel jij een niet te kraken paswoord op.