Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom het Belgisch vrouwenwielrennen zo traag evolueert: "Er komen amper rensters bij"

WielrennenDe VRT zendt de komende elf dagen drie Belgische WorldTour-koersen voor vrouwen live uit. Morgen de Women Classic Brugge-De Panne, later volgen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Broodnodig, zo blijkt. Het Belgische vrouwenwielrennen komt van ver, maar de evolutie verloopt traag. Té traag.

5 reacties

  • ROGER DEPREZ

    6 jaar geleden
    Het is een zeer zware sport en dat schrikt af natuurlijk en de bond doet ook niet te veel. Men zou eens kunnen gaan kijken waarom het in Nederland wel lukt maar daar voelen de heren van de bond zich te goed voor waarschijnlijk.
  • Davy Driessen

    6 jaar geleden
    Hoe zou dat komen? ??? Alles draait hier alleen om voetbal, bekijk de topsportscholen maar eens in andere landen. België is echt een schande op dat gebied, om nog maar van het financiële te zwijgen.
  • Luc Sockeel

    6 jaar geleden
    De wielerbond moet eens goed nadenken hoe de Nederlanders het ene toptalent kweekt na het andere ! En zou de media deze fietsende dames niet een beetje meer willen in de picture plaatsen ook de sponsors steken liever hun centen in het mannenwielrennen waar ze zelf een dopingzondaar niet durven aan de kant zetten !
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    In België evolueert alles langzamer.
  • Dominique Vanacker

    6 jaar geleden
    Stilletjes aan komt er toch een sportzender in Vlaanderen.