Wielrennen: nieuwelingen Sleidinge

Daan Broeckx pakt in Sleidinge eerste zege van seizoen: “Het wringen is niet aan mij besteed”

Daan Broeckx toonde zich donderdag in Sleidinge de sterkste spurter voor Lars Caethoven en Zjef Goossens. Nadat hij eerder in Ramsel als derde op het podium had mogen staan, stond Broeckx nu dus zelf op het hoogste schavotje. “Geef mij maar een kleiner deelnemersveld.”

lver

“In de spurt had ik best wel overschot ”, blikt Broeckx terug op zijn zege. “Ik weet dat ik over een snelle eindjump beschik, maar het lef ontbreekt me nog te vaak. Vooral in wedstrijden waar er een groot aantal deelnemers is, kies ik voor een zekere plaats achteraan het peloton. Het wringen is niet aan mij besteed. Geef mij maar een kleiner deelnemersveld, dan gaan mijn zelfvertrouwen en lef meteen de hoogte in.”

Ook vorig jaar wist de 15-jarige Arendonkenaar al te winnen in Haasdonk. In Klein Sinaai werd hij net als in Ramsel derde. “Kleine heuvels liggen me ook wel, maar het echte klimwerk daarentegen is geen spek voor mijn bek. Wie weet, kan ik dit weekend ook weer op het podium staan, zaterdag neem ik deel aan de wedstrijd in Lommel.”

De liefde voor de fiets ontstond toevallig bij Broeckx, een leerling economie-bedrijswetenschappen in het vierde middelbaar aan St-Clara in Arendonk. Alvorens bij de laatstejaars aspiranten zijn intrede te maken in het peloton speelde Broeckx nog voetbal. “Door de groei kreeg ik echter knieproblemen. Voetballen was op dat moment te pijnlijk, fietsen ging wel. Vandaar dat ik het maar op de tweewieler ging proberen. Die keuze is best meegevallen. Ik vind voetbal nog steeds leuk, maar dan meer als toeschouwer bij de wedstrijden van mijn broers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen