Kreten uit de WetstraatKreten uit de Wetstraat

Vader en zoon De Clerck leggen het bij: “Ik had nooit achter Q mogen staan”

Vincent Van Quickenborne en Stefaan De Clerck.© Pol De Wilde

Wie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.

Dario Van Fleteren

Ten huize De Clerck

Het kwam niet tot een breuk tussen Stefaan en Felix De Clerck nadat CD&V zich bij de stadslijst van Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) had gevoegd. Dat leren we uit een dubbelinterview in de Krant van West-Vlaanderen. Vader en zoon zien elkaar nog steeds graag. Maar Van Quickenborne moet het bij Stefaan twaalf jaar na zijn sjerpverlies nog steeds ontgelden. Hij is geen integere leider, aldus Stefaan De Clerck. “Ik baseer mij op wat ik zie en hoor in deze stad. Op wat ik lees in de media. Er zijn zoveel verhalen én feiten waardoor ik dat durf te zeggen.”

Goed rapport

Feest bij parlementsleden Sander Loones (N-VA, Kamer) en Hannes Anaf (Vooruit, Vlaams Parlement). Zij krijgen van het Nieuwsblad het beste rapport voor hun parlementaire werk. Via sociale media dankt Loones zijn medewerkers en de fractie. “Keihard verder blijven werken”, pronkt Loones met zijn rapport. Anaf vindt zijn vijf sterren “crazy”. Hij is heel blij met de erkenning en belooft ook om er “keihard voor te blijven gaan”.

Ten huize De Clerck (2)

Zoon Felix moet zijn vader gelijk geven over Van Quickenborne. Onder de Kortrijkse Broeltorens zegt hij dat er over Q’s gedrag afspraken werden gemaakt. Maar dat maakt geen indruk. Blijkbaar rolde Stefaan met zijn ogen: “En jij denkt dat hij dan luistert?” Vooral de persconferentie om de samenwerking aan te kondigen, hakte er bij de De Clercks in. “De beelden zijn hard binnengekomen. Ik had nooit achter Vincent mogen staan.” Dat Van Quickenborne daar de micro greep en de pers begon toe te spreken, was blijkbaar evenmin de afspraak.

Slecht rapport

Geen feest bij parlementsleden Yoleen Van Camp (N-VA, Kamer) en Hendrik Bogaert (CD&V, Kamer). Zij zijn erin geslaagd om nul sterren te halen op hun parlementaire rapport. Beide parlementsleden waren de afgelopen jaren onzichtbaar, schrijft het Nieuwsblad. Hendrik Bogaert gaf zelf al eerlijk toe dat hij niks heeft uitgespookt. Dat de twee in juni niet langer verkiesbaar zullen zijn, zal de Kamer dus niet doen bloeden.