© Jan Van der Perre

Nieuwe overdekte versmarkt CRU op Groenplaats open: “Het draait hier om beleving”

Vandaag opent de nieuwe CRU-vestiging op de Groenplaats. CRU is een versmarkt met grote aandacht voor de ambachtslieden die de producten produceren, telen en bereiden. De klant krijgt dit alles voorgeschoteld in een zelfbedieningsformule.

jvb

Doe CRU Wijnegem en Albert Heijn Groenplaats in een doosje, schud ermee en je hebt CRU Groenplaats. Inderdaad, de nieuwe CRU nam de gebouwen van de Nederlandse supermarkt op de hoek van de Schoenmarkt en de Geefsstraat over en heeft van daar ruim zicht op de Groenplaats.

“Deze stek biedt de nodige passage en dus een grotere kans op klandizie”, zegt businessunit manager Jo Spiegeleer. En juist dat was het wat in Wijnegem ontbrak, zodat de CRU in het Kanaalproject van Axel Vervoordt onvoldoende groeide. “Wijnegem was geen mislukking”, zegt marketingverantwoordelijke Sandra Michiels, “maar het project bracht onvoldoende om een toekomst op te bouwen. Dat deed onze Gentse vestiging bijvoorbeeld wel, met een passageligging aan de drukke Kouter.”

© Jan Van der Perre

Beleving

Intussen laat de Colruytdochter geen kruimel van haar identiteit vallen. “Het draait hier om beleving. Sommige mensen zeggen inderdaad dat we duur zijn. Maar kijk eens naar de waarde van de producten. De tijd die in het telen is gestoken. Dat kost geld. Een voorbeeld? Ons appelsap komt uit Limburg, van appels die geteeld worden aan hoogstambomen. Die Reinettes waren bijna uitgestorven, hun smaak is onovertroffen.”

Werkt CRU dan voor de zogenaamde meerwaardeklant? “Ik hoor dat woord niet graag”, zegt belevingsmanager Didier Van Ghendt, die dezelfde functie waarnam in Wijnegem. “Onze klanten zijn mensen die veel weten over producten en die graag de verhalen achter de producten kennen. Zij aanvaarden de prijs, ze weten dat er geen tomaten zijn omdat het er geen seizoen voor is. Voor ons en voor hen is smaak het eerste criterium.”

En dus vind je in CRU een breed gamma verse producten. Vanaf 8u kan je er ontbijten of versgebakken zuurdesembrood afhalen. Vanaf 10u opent de winkel, met kaas van Van Tricht, chocolade van Jitsk en sedert kort sapjes van JusJus. Na de kaas en groenten- en fruit zijn er ook verstogen voor verse vis en vlees. “En bij elke aparte toonbank kan u zichzelf bedienen of u laten bedienen door onze specialisten”, zegt Sandra Michiels.

www.CRU.be, Groenplaats 40 Antwerpen, elke dag geopend behalve woensdag, van 8u tot 18.30u

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre