Het pleintje op het kruispunt van beide straten werd vorige week feestelijk ingehuldigd.© Joris Herregods

Vlaams Belang Deurne bekritiseert heraanleg kruispunt Boshovestraat-Bosschaert de Bouwellei: “Heilige groene onthardingsdrang”

Deurne -

Het districtscollege van Deurne huldigde vorige week vrijdag het nieuwe pleintje in op het kruispunt van beide straten. Maar Vlaams Belang Deurne vreest dat de knip niet tot trager rijgedrag zal aanzetten. “Het is een beslissing die alleen genomen is door een ‘heilige groene drang’ naar ontharding.”

Niels Delport

Verschillende bewoners van de Boshovestraat klaagden al langer over onaangepaste snelheden in hun straat. Daarom besloot het districtscollege om het kruispunt met de Bosschaert de Bouwellei te knippen en het bestaande pleintje uit te breiden en te vergroenen.

Maar volgens Vlaams Belang-districtsraadslid Guy Dirckx is de knip geen oplossing voor het snelheidsprobleem. “Uit vragen die ik al tijdens vorige legislaturen stelde, bleek dat het snelheidsprobleem zich niet voordeed in het gedeelte van het nieuwe pleintje, maar in het gedeelte van de Boshovestraat tussen de Ter Rivierenhoflaan en de Gallifortlei. Dat deel blijft een lang recht stuk. Bovendien nodigt de heraanleg echte wegpiraten nu eerder uit om erdoor te rijden.”

Volgens deze foto’s van Vlaams Belang hebben al enkele bestuurders over het nieuwe pleintje gereden.© Vlaams Belang Deurne

Verder betreurt de partij het gebrek aan overleg met alle buurtbewoners en met de districtsraad in zulke dossiers. “We besluiten dat de ingreep een maat voor niets is geweest en dat de beslissing enkel door een ‘heilige groene drang’ van ontharding is genomen.”

Verandering

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) vindt de bekritisering hilarisch. “Ondanks het slechte weer, waren er heel wat buurtbewoners aanwezig vorige vrijdag. In tegenstelling tot de partijleden van Vlaams Belang, want die waren er niet. De meeste inwoners hebben toen wel enthousiast gereageerd op de heraanleg.”

“Er waren inderdaad twee bewoners die een opmerking hadden over de heraanleg omdat ze door de knip verder moeten rijden. Maar Vlaams Belang wil steeds het ongenoegen van die enkelingen capteren en uitvergroten.”

“Verandering is voor sommige mensen moeilijk, maar in dit geval was die nodig. We hebben gehoor gegeven aan de inwoners van de Boshovestraat en we hebben de buurt vergroend. Twee vliegen in één klap dus”, besluit Sekeris.

LEES OOK. Nieuw pleintje op kruispunt Boshovestraat en Bosschaert de Bouwellei feestelijk geopend

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER N-VA Antwerpen