Arnaud De Lie.© BELGA

Arnaud De Lie keert na vijf weken terug in competitie: “Mentaal was het belangrijk om te weten wat er scheelde”

Na meer dan een maand zonder koers begint Arnaud De Lie (22) in de Lotto Famenne Ardenne Classic aan het tweede deel van z’n seizoen. Z’n voorjaar viel door valpartijen en de ziekte van Lyme in het honderd, maar daar kan nu een streep onder worden getrokken. “Mentaal is het belangrijk om te weten wat er scheelde.”

Jan-Pieter De Vlieger, Maxime Caeyman

Een 90ste plaats in Gent-Wevelgem was het laatste wapenfeit van De Lie dit voorjaar. Onze landgenoot trok de stekker uit het voorjaar, de ziekte van Lyme bleek (een van) de boosdoener(s). “Het is altijd moeilijk als je niet kan koersen, maar dat ligt nu achter mij. Het is ook een extra ervaring die ik nu heb. Mentaal ging het natuurlijk niet top, maar nu gaat het beter en beter. Ik weet niet of ik klaar ben voor vandaag, maar het is altijd leuk om een rugnummer op te spelden”, zo antwoordt De Lie op de vraag hoe hij de afgelopen periode beleefd heeft.

“Wat nu precies het probleem was? “Een beetje van alles, maar die ziekte van Lyme was zeker niet ideaal. We hebben daardoor wel een antwoord gekregen op de vraag (waarom het niet liep, red.). Mentaal was het belangrijk om te weten wat er scheelde.”

“Als ik nog niet gezond was, zou ik hier niet staan”

Arnaud De Lie

Lotto Dstny

“Ik ben blij hier te staan, want het is al vijf weken geleden dat ik nog gekoerst heb. Als ik nog niet gezond was, zou ik hier niet staan. De vorm is goed, maar ik ben zeker niet op m’n best. Er staat zeker geen druk op. We zijn hier met een sterk team, met Maxim Van Gils. Hij heeft er een supersterk voorjaar op zitten, dus we hebben twee mooie kaarten om mee te spelen.”

En wat volgt er na vandaag? Normaal gezien zou De Lie deze zomer zijn debuut maken in de Tour. “We gaan het koers per koers bekijken. Eerst vandaag, daarna twee koersen in Frankrijk (de Grand Prix du Morbihan en de Tro-Bro Léon, red.). Dan zien we wel hoe het met de vorm zit”, aldus de 22-jarige renner van Lotto Dstny.

© jpdv

© jpdv

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer