De teller van de Hartelijke Plekken in Sint-Niklaas staat op 22.© yjs

Al 22 handelaars mogen zich ‘Hartelijke Plek noemen’: “Fijn om op laagdrempelige manier steentje bij te dragen”

Sint-Niklaas -

Goed een jaar na de opstart van de Hartelijke Plekken in Sint-Niklaas heeft Avansa Waas-en-Dender een nieuwe uitgave van haar kaart klaar. Er zijn nu al 22 handelszaken waar klanten een uitgestelde consumptie kunnen schenken aan wie zich eenzaam voelt of het financieel moeilijk heeft.

Yannick Joos

Het initiatief Hartelijke Plekken bestaat al in verschillende steden in Vlaanderen en deed afgelopen jaar ook zijn intrede in Sint-Niklaas. Op zo’n Hartelijke Plek kunnen klanten naast ook hun eigen aankoop ook drankje, maaltijd of andere versnappering schenken aan Sint-Niklazenaren die het minder breed hebben.

Een jaar na de lancering heeft Avansa Waas-en-Dender een nieuwe lading lokale handelaars toegevoegd aan haar kaart, die de locaties met elkaar verbindt. “Er is echt wel nood aan dergelijke initiatieven, die ervoor zorgen dat de isolatie voor die doelgroep wordt wegwerkt”, weten Ingrid Vennens en Franciska Aelbrecht van Avansa Waas-en-Dender.

“Ondertussen is er al 750 keer iets geschonken en werd ongeveer evenveel keer iets verbruikt. Het is dan ook positief dat het project in beide richtingen goed werkt. Mensen schenken graag iets extra als ze weten waarvoor en voor wie het concreet bedoeld is.”

Frituur en cafetaria ziekenhuis

In totaal worden 10 nieuwe handelaars en organisaties opgenomen, waardoor de teller nu op 22 staat in Sint-Niklaas. Onder meer de cafetaria’s van het Vitaz-ziekenhuis, een Grieks restaurant, pitabars, een frituur, een slager en ook enkele ketens zorgen voor meer variatie in het aanbod.

Frank Van Hecke van De Bakkerij op het Stationsplein is één van de deelnemende zaken. “Het is een bijzonder fijn initiatief, dat laagdrempelig en tegelijk zichtbaar is”, aldus Frank. “Op deze manier een steentje kunnen bijdragen, geeft veel voldoening en het is dan ook goed dat er nu een reeks nieuwe zaken bij komen.”

Een overzicht van de deelnemende zaken vind je hier.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER