Voormalig MR-politica Assita Kanko stapt over naar N-VA

© Kristof Vadino

Voormalig MR-politica en Brussels vrouwenrechtenactiviste Assita Kanko zal bij de komende verkiezingen opkomen voor N-VA. Dat maakt de partij vrijdag bekend.

Assita Kanko zetelde in de gemeenteraad van Elsene voor MR, maar kwam bij de jongste lokale verkiezingen niet meer op. Ze wilde zich toeleggen op vrouwenrechten en haar incubator voor vrouwen die een carrière in de politiek nastreven.

Vrijdag maakt ze haar terugkeer naar de actieve politiek bekend, bij N-VA. “In de huidige omstandigheden wil ik de politiek niet passief volgen, maar zelf weer een rol spelen en het woord nemen”, zegt ze. “De vrijheid van denken moet weer meer ruimte krijgen in de politiek. N-VA brengt een duidelijk en eerlijk verhaal, zeker over migratie en integratie.”

Daarbij heeft ze in het bijzonder respect voor voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. “Theo is een fijne gast en een sterke politicus. Hij durft met ideeën te komen en ze te verdedigen. Wat we nodig hebben, is eerlijke, beheerste en haalbare migratie.”

“Met Assita hebben we een enorme versterking te pakken”, zegt voorzitter Bart De Wever. “Zij vertelt al jaren een verhaal over hoe belangrijk de verlichtingswaarden zijn en hoe ze ons op weg zetten naar echte emancipatie. Ik ben vereerd dat ze dat verhaal samen met ons wil vertellen en zich bij ons aansluit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen