Israëlische soldaten schieten Palestijnen dood op West Bank

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:34
Afbeelding
beeld anp

Israëlische militairen hebben zaterdag op de bezette Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen doodgeschoten die volgens het leger vanuit een voertuig het vuur op hen hadden geopend. Dat gebeurde bij een bewakingspost in de buurt van de stad Jenin.

Een legerwoordvoerder toonde een foto van twee automatische geweren die bij de aanval op de soldaten zouden zijn gebruikt. De Jenin Brigade bevestigde dat de schutters lid waren van deze koepelorganisatie, waartoe ook milities van Hamas en Islamitische Jihad behoren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Overleg partijen over premierschap eindigt in stilzwijgen

De partijleiders van de nieuwe coalitie zijn klaar met hun overleg met formateur Richard van Zwol over de invulling van het premierschap. Wat eruit is gekomen, is niet duidelijk.

Afbeelding

Storing met inloggen bij SNS Bank, RegioBank en ASN Bank

Klanten van SNS Bank, RegioBank en ASN Bank hebben te maken met een storing bij het inloggen en het internetbankieren. Dat bevestigt een woordvoerder van de Volksbank, het moederbedrijf van die merken, na veel meldingen over een probleem op de website allestoringen.nl.

Afbeelding

Doden door luchtaanvallen op Gaza-Stad

Israëlische luchtaanvallen donderdag op Gaza-Stad hebben 26 mensen het leven gekost, meldt de Civiele Beschermingsdienst in de Gazastrook. Volgens een woordvoerder zijn een familiewoning en een moskee getroffen.

Afbeelding

Vakbond kondigt nog een staking bij metaalbedrijven aan

Vakbond FNV kondigt nog een staking aan in de metaalsector. Werknemers in Friesland en de Noordoostpolder dreigen maandag 24 uur het werk neer te leggen. Eerder lieten FNV en CNV weten dat werknemers in andere regio's donderdag en vrijdag gaan staken.

Afbeelding

BAM gaat E-pier op Schiphol aardgasvrij maken

Bouwconcern BAM is begonnen met werkzaamheden om de E-pier op Schiphol helemaal aardgasvrij te maken. De E-pier gebruikt per jaar gemiddeld 290.000 kubieke meter aan aardgas. Dat moet in 2030 zijn teruggebracht naar nul.

Afbeelding

Nepalese bereikt als snelste vrouw ooit top van Mount Everest

Een Nepalese vrouw is erin geslaagd de top van de Mount Everest te bereiken in een recordtijd van 14 uur en 31 minuten. Phunjo Lama is meteen ook de eerste vrouw die binnen een etmaal naar boven is geklommen. De vorige recordhoudster deed er ruim 11 uur langer over.