Hotelmedewerker die door schutter Las Vegas werd beschoten week lang vermist – tot hij bij Ellen DeGeneres opduikt

© AP

Jesus Campos werd door Stephen Paddock in het been geschoten vlak voor die 59 festivalgangers doodde in Las Vegas. Maar een week lang was de veiligheidsagent van het Mandalay Bay hotel, een kroongetuige voor het onderzoek naar het bloedbad, vermist. Tot hij opdook bij de populaire talkshowhost Ellen DeGeneres.

adb

Enkele minuten voor de schietpartij, ging Jesus Campos kijken waarom Paddocks deur openstond. De schutter raakte hem in het been, waarna Campos de politie hielp om Paddock te lokaliseren en hotelgasten te evacueren. De man is als kroongetuige een van de weinigen die de speurders mogelijk antwoorden kan geven over de schietpartij.

Maar de laatste week was Jesus Campos spoorloos. De man nam de benen een paar minuten voor hij verschillende tv-interviews zou geven.

Het hoofd van de vakbond van de security- en hulpdiensten van de VS, David Hickey, vertelde dat hij vorige week donderdag de reeks interviews met Campos aan het coördineren was, toen hijzelf naar een vergadering moest. Campos wachtte in een andere kamer samen met een vakbondslid en een veiligheidsagent. Toen de vergadering van Hickey afgelopen was, was Campos verdwenen. Vrijdag sms’te het vakbondslid Hickey dat hij met Campos naar een dokter ging. Hickey zei dat hij niet wist naar welk medisch centrum ze gingen en wilde de identiteit van het vakbondslid niet meedelen.

Sinds begin deze week bewaken veiligheidsagenten het huis van Campos.

Op tijd en plaats die hij kiest

MGM Resorts – eigenaars van het Mandalay Bay hotel – lieten via een woordvoerder weten dat Campos zijn verhaal wil vertellen op de tijd en plaats die hij kiest. “Hij heeft gevraagd dat iedereen zijn privacy respecteert.”

Die tijd en plaats van zijn voorkeur zijn nu duidelijk geworden: Ellen DeGeneres tweette woensdag plots: “Morgen zijn de eerste mensen die de schutter van Las Vegas tegen het lijf liepen hier: veiligheidsagent Jesus Campos en de ingenieur van het gebouw Stephen Schuck.” Met een foto van de mannen – inclusief de vermist gewaande Campos – bij haar op de sofa.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen