Mariene biologe in spe Axelle Defossez.© rr

Studente mariene biologie Axelle Defossez vertelt over uitdagingen oceanen in bieb

Zoersel, Malle -

Naar aanleiding van de Dag van de Biodiversiteit op 22 mei en Wereld Oceanen Dag op 8 juni heeft de bibliotheek van Zoersel Axelle Defossez uit Malle uitgenodigd. Op zaterdag 25 mei komt de geëngageerde studente mariene biologie vertellen over de uitdagingen waar de oceanen voor staan.

Axelle Defossez vormde afgelopen jaren samen met haar vader het gezicht achter de verpakkingsvrije winkel en koffiebar Defo in Malle. Met haar verpakkingsvrije winkel ageerde ze tegen de plastic soup. Onlangs gaven ze de winkel over, om zich weer volop op haar studie te kunnen richten.

Axelle is ook oprichtster van Turtlee Green, een organisatie die zich inzet voor zeeschildpadden die getroffen zijn door vervuiling én die investeert in de heraanplanting van koraalriffen. Zo probeert zij bij te dragen aan de oplossingen voor de oceaanuitdagingen.

Op zaterdag 25 mei komt Axelle van 10 tot 11 uur in de bib van Zoersel (Dorp 54) vertellen over die oplossingen en over hoe ook wij ons steentje kunnen bijdragen aan een biodiversere en gezondere oceaan. De lezing is gratis, reserveren hoeft niet.

Axelle met een schildpad.© rr

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners