© EPA-EFE

Gelijkspel helpt Monaco nauwelijks vooruit in operatie redding

Monaco heeft woensdag 1-1 gelijkgespeeld tegen Nice in een inhaalwedstrijd van de zeventiende speeldag in de Franse Ligue 1. Aanvoerder Youri Tielemans maakte de wedstrijd vol. Het Lyon van Jason Denayer speelde 2-2 gelijk bij Toulouse.

Omdat het om een inhaalwedstrijd ging, kon Monaco geen beroep doen op winterkoopjes zoals Cesc Fabregas. Allan Saint-Maximin (30.) opende de score voor Nice, Benoit Badiashile (50.) maakte na de pauze gelijk. Nacer Chadli ontbreekt bij het Monaco van coach Thierry Henry met een dijblessure, de onderhandelingen met Rode Duivel Michy Batshuyi zijn nog lopende. In de stand blijft Monaco met vijftien punten uit twintig wedstrijden negentiende en voorlaatste.

Jimmy Durmaz (12, 74.) bracht Toulouse 2-0 voor tegen Lyon, maar Denayer en co sleepten toch nog een gelijkspel uit de brand. Moussa Dembele (75.) maakte de 2-1, Nabil Fekir (87.) in het slot nog de gelijkmaker. Aaron Leya Iseka maakte tien minuten voor tijd zijn opwachting voor Toulouse, maar gaf dus mee de zege uit handen. Nîmes tot slot won met 1-0 van Nantes, waar Anthony Limbombe vijf minuten voor tijd inviel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal